Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν βομβαρδισμό σε νοσοκομείο και τον θάνατο 3 μελών τους

Μέση Ανατολή: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν βομβαρδισμό σε νοσοκομείο και τον θάνατο 3 μελών τους
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

«Τρομοκρατημένοι» δηλώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο Al Awda στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, από την οποία σκοτώθηκαν δύο γιατροί τους και ένας γιατρός που συνεργαζόταν μαζί τους και ανήκε στο υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ο 3ος και ο 4ος όροφος του νοσοκομείου Al Awda στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας χτυπήθηκαν από τον βομβαρδισμό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, από τον οποίο σκοτώθηκαν οι γιατροί Mahmoud Abu Nujaila, Ahmad Al Sahar και Ziad Al-Tatari.

Από το ίδιο χτύπημα τραυματίστηκαν δεκάδες μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου στα βόρεια της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων και μελών του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ανέφεραν στην ίδια ανακοίνωση οι MSF.

Περισσότεροι από 200 ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται στο νοσοκομείο Al Awda και πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως σε άλλα νοσοκομεία στη Γάζα που λειτουργούν ακόμα, ανέφεραν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος έκανε λόγο για 4 νεκρούς σε ανακοίνωσή της στο X (πρώην Twitter) για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Al Awda στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτό το χτύπημα και για άλλη μια φορά ζητάμε σεβασμό και προστασία των ιατρικών εγκαταστάσεων, του προσωπικού και των ασθενών», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

«Οι επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις αποτελούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», συμπληρώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κάνοντας λόγο για «συστηματικές επιθέσεις» τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτό είναι ένα ακόμη χτύπημα κατά του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα τις τελευταίες ημέρες. Οι συνάδελφοί μας, που βοηθούν εκατοντάδες ασθενείς στη Γάζα, αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να παρέχουν την ελάχιστη ιατρική περίθαλψη που μπορούν. Το να βλέπεις γιατρούς να σκοτώνονται δίπλα σε κρεβάτια νοσοκομείου είναι πέρα για πέρα τραγικό και αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα», καταλήγουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις