Κόσμος

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν γενοκτονία από το Ισραήλ στη Γάζα

Οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι το Ισραήλ επιδίδεται σε γενοκτονία στη Γάζα. «Θέλουμε να δούμε την ήττα της Χαμάς», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, Τζέικ Σάλιβαν.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ επιδίδεται σε «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο, ο Σάλιβαν κάλεσε τη σύμμαχο χώρα «να πράξει περισσότερα για να εγγυηθεί την προστασία των (Παλαιστινίων) αθώων πολιτών».

Η Ουάσιγκτον δεν θεωρεί ότι συνιστούν γενοκτονία οι θάνατοι Παλαιστινίων από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να δουν την ήττα της Χαμάς, ότι οι Παλαιστίνιοι που βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου είναι στην «κόλαση», και ότι θα ήταν λάθος μίας ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα.

«Θεωρούμε ότι το Ισραήλ μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα για να εγγυηθεί την προστασία των αθώων πολιτών. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι γενοκτονία», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Ο Σάλιβαν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν προσπαθεί να επιτύχει την επίλυση της σύγκρουσης με τρόπο που «θα εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο σε ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ασφάλειας για τον παλαιστινιακό λαό, αντί να βλέπει το Ισραήλ να εμπλέκεται σε μία εκστρατεία κατά των ανταρτών που δεν έχει τέλος».

Επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί πως «θα ήταν λάθος μία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην καρδιά της Ράφα, η οποία θα έθετε σε κίνδυνο έναν πολύ μεγάλο αριθμό αμάχων, χωρίς σαφές στρατηγικό κέρδος».

Η στήριξη του προέδρου Μπάιντεν προς το Ισραήλ είναι ακλόνητη αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποτέ διαφωνία« με την ισραηλινή κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Σάλιβαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν με τις απειλές στα Στενά του Ορμούζ μετατρέπει τη γεωγραφία σε παγκόσμιο οικονομικό όπλο και το θαλάσσιο δρόμο σε ναρκοπέδιο
Πώς ένα μεμονωμένο κράτος έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία λόγω γεωγραφικής θέσεις - Η εξέλιξη του πολέμου την 13η μέρα του και οι δηλώσεις των ηγετών του Ισραήλ, των ΗΠΑ και του Ιράν
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι η νέα μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης»
«Εξοντώσαμε τον παλιό τύραννο, και ο νέος τύραννος, η μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης, δεν μπορεί να εμφανιστεί δημόσια», είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο IDF επιβεβαιώνει ότι στόχευσε και εξουδετέρωσε μέλη της ιρανικής Basij σε επιθέσεις στην Τεχεράνη – Δείτε βίντεο
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν αρκετά μέλη των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν και της Basij που ήταν σταθμευμένα στα σημεία ελέγχου
IDF