Ανεξέλεγκτος μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν τις επιθέσεις σε Βηρυτό και Τεχεράνη. Νέα επίθεση Τραμπ στους συμμάχους που τους χαρακτηρίζει δειλούς και πως χωρίς τις ΗΠΑ είναι «χάρτινη τίγρη». Την ίδια ώρα το Ιράκ υπόσχεται εκδίκηση και λέει πως «κανείς αξιωματούχος των ΗΠΑ και του Ισραήλ δεν είναι ασφαλής». Το ΝΑΤΟ αποσύρει την αποστολή του από το Ιράκ λόγω του πολέμου. Δείτε όλα όσα έχουν συμβεί στη Μέση Ανατολή τις προηγούμενες ώρες.
Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο επαναπατρισμός του ελληνικού προσωπικού της αποστολής NATO Mission Iraq (NMI) από το Ιράκ.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία και συντονισμό με τη Συμμαχία, συνέβαλαν στην ασφαλή επάνοδο των στελεχών στην Ελλάδα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικoύ αεροσκάφους C – 27J της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ οι ενέργειες κατά τη διεξαγωγή της επιχείρησης παρακολουθούνταν από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ).
Ιρανικά μέσα έδωσαν για πρώτη φορά ένα βίντεο που δείχνει τον Χαμενεΐ να διδάσκει θρησκευτικά.
Από το βίντεο, δεν φαίνεται πότε χρονολογείται η παρουσία του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, ο οποίος σύμφωνα με ιρανικές πληροφορίες είναι τραυματίας ενώ υπάρχει ένα μυστήριο σχετικά με το αν βρίσκεται στη ζωή.
Δύο ισραηλινά αεροπορικά χτυπήματα στόχευσαν τα περίχωρα της πόλης Ταϊμπέχ στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το Al Jazeera.
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα ή ζημιές.
Νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένα θραύσμα από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο έπληξε την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ σήμερα το απόγευμα.
Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν Μοτζταμπά Χαμενεΐ δήλωσε σήμερα, σε ένα γραπτό μήνυμα με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, ότι το Ιράν δεν ευθύνεται για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ομάν και της Τουρκίας.
«Επιμένω στο γεγονός ότι οι επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Τουρκία και στο Ομάν, χώρες που διατηρούν καλές σχέσεις με εμάς, σε καμία περίπτωση δεν διεξήχθησαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας ούτε από άλλες δυνάμεις του Μετώπου αντίστασης», τόνισε, επιρρίπτοντας ευθύνες στο Ισραήλ.
Μαζί θα παρακολουθήσουμε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή