Κόσμος

Μέση Ανατολή: Το Κατάρ ζητά «περίοδο ηρεμίας» για να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς

Το Κατάρ έκανε γνωστό σήμερα πως οι προσπάθειες να διασφαλίσει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα απαιτούν μια “περίοδο ηρεμίας”.

«Διαρροές από τις διαπραγματεύσεις είναι “επιβλαβείς” και καθιστούν δύσκολο για τους διαπραγματευτές να κάνουν την δουλειά τους», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ντόχα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Μαζέντ αλ Ανσάρι.

Από την πλευρά του ο Καταριανός πρωθυπουργός Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι δήλωσε ότι έχουν υπάρξει “ψευδείς” πληροφορίες για τις διαπραγματεύσεις με στόχο την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα χωρίς ωστόσο να πει κάτι παραπάνω.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ καλεί τον Πούτιν να συναντήσει τον Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη – «Προϋπόθεση η κατάπαυση του πυρός»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τόνισε ωστόσο ότι η κατάπαυση του πυρός είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για την Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η ώρα της κρίσης για Φον ντερ Λάιεν και Pfizergate: Στο Ευρωδικαστήριο τα SMS της με τον Άλμπερτ Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Η απόφαση της Τετάρτης (14.05.2025) θα κρίνει αν η Κομισιόν παραβίασε τους κανόνες διαφάνειας με την άρνησή της να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συνομιλίας
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν 1