Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μεταλλαγμένος κορονοϊός και στις ΗΠΑ: Κρούσμα στο Κολοράντο

Μεταλλαγμένος κορονοϊός και στις ΗΠΑ: Κρούσμα στο Κολοράντο

Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που βρέθηκε στη Βρετανία και έχει προκαλέσει νέο παγκόσμιο συναγερμό, εντοπίστηκε και στις ΗΠΑ. Ο φορέας είναι ένας νεαρός άνδρας.

Το κρούσμα του μεταλλαγμένου κορονοϊού στις ΗΠΑ εντοπίστηκε στο Κολοράντο και ασθενής είναι ένας άνδρας περίπου 20 ετών.

Το νέο στέλεχος του κορονοϊου που για πρώτη φορά βρέθηκε στη Βρετανία, θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται στις ΗΠΑ.

Click4more Κορονοϊός: Ανησυχεί ο Μπάιντεν για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς

«Εργαστήριο της πολιτείας Κολοράντο έγινε το πρώτο στη χώρα που εντόπισε την “παραλλαγή B.1.1.7”, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Τζάρεντ Πόλις.

Ο φορέας είναι ένας νεαρός περίπου 20 ετών, «ο οποίος έχει τεθεί επί του παρόντος σε απομόνωση στην κομητεία Έλμπερτ» και ο οποίος «δεν είχε ταξιδέψει», διευκρίνισαν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του κυβερνήτη.

Οι υγειονομικές αρχές διενεργούν έρευνα, πάντως δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα μεταξύ των επαφών του νεαρού μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τις πρώτες επιστημονικές μελέτες, η μετάλλαξη αυτή είναι εξαιρετικά μολυσματική, πράγμα που οδήγησε τις βρετανικές αρχές να σημάνουν συναγερμό την περασμένη εβδομάδα, όμως τίποτε δεν δείχνει ως αυτό το στάδιο τουλάχιστον πως προκαλεί πιο βαριά μορφή της COVID-19.

Έχει ήδη εντοπιστεί σε αρκετές άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιορδανία, η Νότια Κορέα, η Χιλή. Στον Καναδά, εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο.

Οι ΗΠΑ, η χώρα όπου έχει καταγραφεί μακράν ο βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, βιώνουν το τρέχον διάστημα τρομακτική έξαρση της, καθώς συχνά καταγράφονται πάνω από 200.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 3.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε ημερήσια βάση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις