Κόσμος

Μία ηλικιωμένη 101 ετών δεν έγινε δεκτή σε οίκο ευγηρίας – Ποιός ο λόγος;

 Η σουηδή Άννα Λούντβαλ, σχεδόν 101 ετών, δεν έγινε δεκτή από τον οίκο ευγηρίας της κοινότητας στην οποία ζει καθώς κρίθηκε ότι είναι. . . πολύ υγιής για να ζήσει εκεί, όπως καταγγέλλει η κόρη της.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι, αν και σύντομα θα γίνει 101 ετών, είναι εντελώς διαυγής. Παρόλα αυτά δεν αισθάνεται ασφαλής», δήλωσε η Γκούντρουν Εκ, η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας.

Η Λούντβαλ, που έχει προβλήματα στην όρασή της και δυσκολεύεται να περπατήσει, έπειτα από μια πτώση την άνοιξε πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο. Μόλις επέστρεψε σπίτι της, δήλωσε ότι δεν θέλει να μείνει μόνη της, πρόσθεσε η κόρη της.

Ζήτησε να επιστρέψει σε έναν οίκο ευγηρίας, αλλά η κοινότητα Τζοκμόκ, στην οποία ζει όλη της τη ζωή, της αρνήθηκε μια θέση εκεί, προτείνοντάς της να της προσφέρει βοήθεια στο σπίτι.

«Η βοήθεια στο σπίτι δεν προσφέρει σε κανέναν το αίσθημα της ασφάλειας. Υπάρχει βέβαια ένας συναγερμός, αλλά δεν αρκεί», σημειώνει η κόρη της που κάνει τα ψώνια της Λούντβαλ και την επισκέπτεται «τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα».

«Δεν είμαι νέα», πρόσθεσε η Εκ, 73 ετών, η οποία έχει ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης της κοινότητας, χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

«Τώρα επικεντρωνόμαστε στα γενέθλιά της», κατέληξε. Η Άννα Λούντβαλ θα γίνει 101 το Σάββατο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας