Κόσμος

Μία ηλικιωμένη 101 ετών δεν έγινε δεκτή σε οίκο ευγηρίας – Ποιός ο λόγος;

 Η σουηδή Άννα Λούντβαλ, σχεδόν 101 ετών, δεν έγινε δεκτή από τον οίκο ευγηρίας της κοινότητας στην οποία ζει καθώς κρίθηκε ότι είναι. . . πολύ υγιής για να ζήσει εκεί, όπως καταγγέλλει η κόρη της.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι, αν και σύντομα θα γίνει 101 ετών, είναι εντελώς διαυγής. Παρόλα αυτά δεν αισθάνεται ασφαλής», δήλωσε η Γκούντρουν Εκ, η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας.

Η Λούντβαλ, που έχει προβλήματα στην όρασή της και δυσκολεύεται να περπατήσει, έπειτα από μια πτώση την άνοιξε πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο. Μόλις επέστρεψε σπίτι της, δήλωσε ότι δεν θέλει να μείνει μόνη της, πρόσθεσε η κόρη της.

Ζήτησε να επιστρέψει σε έναν οίκο ευγηρίας, αλλά η κοινότητα Τζοκμόκ, στην οποία ζει όλη της τη ζωή, της αρνήθηκε μια θέση εκεί, προτείνοντάς της να της προσφέρει βοήθεια στο σπίτι.

«Η βοήθεια στο σπίτι δεν προσφέρει σε κανέναν το αίσθημα της ασφάλειας. Υπάρχει βέβαια ένας συναγερμός, αλλά δεν αρκεί», σημειώνει η κόρη της που κάνει τα ψώνια της Λούντβαλ και την επισκέπτεται «τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα».

«Δεν είμαι νέα», πρόσθεσε η Εκ, 73 ετών, η οποία έχει ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης της κοινότητας, χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

«Τώρα επικεντρωνόμαστε στα γενέθλιά της», κατέληξε. Η Άννα Λούντβαλ θα γίνει 101 το Σάββατο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Γκραντ Κάνυον καίει επί έναν μήνα: Στάχτη πάνω από 500.000 στρέμματα, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Πρόκειται για τη χειρότερη φωτιάς της χρονιάς στις ΗΠΑ - Καταστράφηκαν πάνω από 50 κτίρια, ανάμεσά τους το μοναδικό ξενοδοχείο της περιοχής - Μεγάλος ο κίνδυνος να εξαπλωθεί η πυρκαγιά τις επόμενες ημέρες
Γκραντ Κάνυον
1
Γιατί η Τουρκία φοβάται τα F-35 του Ισραήλ και τα Rafale της Ελλάδας: Απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει τη δύσκολη θέση της Άγκυρας
Η Τουρκία πλέον αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει περιφερειακό ρόλο στην περιοχή λόγω του γερασμένου στόλου της πολεμικής αεροπορίας της
rafale 3
Θρίλερ στη Νέα Υόρκη: 34χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος – Ύποπτος ο σύζυγός του
Το θύμα φέρεται πως είχε καταγγείλει τουλάχιστον 9 φορές τον σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία - Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως όντως τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ και λίγες ώρες μετά τον βρήκε νεκρό
Άνδρες 1
Ο Νετανιάχου δεν σταματάει τον πόλεμο και σχεδιάζει τον πλήρη έλεγχο της Γάζας: «Επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές όπου κρατούνται όμηροι»
«Η απόφαση ελήφθη, το Ισραήλ προχωρά στην κατάληψη της Γάζας», αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι - Κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας - Αβέβαιο το μέλλον των αμάχων
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2