Κόσμος

Μια συνάντηση Τραμπ και Πούτιν δεν έχει περιθώρια για λάθη, λέει η Ρωσία – «Το Golden Dome προκαλεί ανησυχία»

«Απαιτούνται επίπονες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές για να διοργανώσουν μια τόσο σημαντική συνάντηση» είπε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών

Για το μεγαλειώδες εξοπλιστικό πρόγραμμα «Golden Dome» που ανακοίνωσε προχθές (20.05.2025) ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και για το ενδεχόμενο συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μίλησε σήμερα (22.05.2025) ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Αρχικά, ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος απάντησε σε ερώτηση για το εάν το Βατικανό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως τόπος συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή και δημοσίευμα της Wall Street Journal.

«Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον πρέπει να καταβάλουν επίπονες προσπάθειες για την προετοιμασία μιας συνάντησης Πούτιν και Τραμπ, επειδή το διακύβευμα εδώ είναι πολύ υψηλό και τυχόν λάθη θα ήταν καταστροφικά» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, ο Ριάμπκοφ  τόνισε πως: «Προς το παρόν, το μόνο που έχουμε είναι μια κατ’ αρχήν συμφωνία, την οποία ανέφερε ο πρόεδρος. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά για αυτή τη συνάντηση».

Έπειτα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη στην διοργάνωση μια τέτοιας συνάντησης. Οι προετοιμασίες εδώ είναι περίπλοκες, πρώτα έρχεται η ουσία και μετά ο χώρος διεξαγωγής των συνομιλιών».

Ο ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης διευκρίνισε ότι είναι ακόμη πιο πρόωρο να μιλήσουμε για συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ αναφέρθηκε και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ για την δημιουργία μιας προηγμένης αντιπυραυλικής ασπίδας με το όνομα «Golden Dome».

Ο Ριάμπκοφ υπογράμμισε πως η Ρωσία θεωρεί το αμυντικό πρόγραμμα των ΗΠΑ «Golden Dome» ως αιτία σοβαρής ανησυχίας αλλά δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος για οποιονδήποτε πανικό.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε πως τα αμερικανικά σχέδια για το αντιπυραυλικό σύστημα «Golden Dome» είναι ζήτημα κυριαρχίας για τις ΗΠΑ, τονίζοντας όμως ότι η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να επαναλάβουν τις επαφές σχετικά με τη στρατηγική σταθερότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο «ειρηνοποιός» Τραμπ απειλεί με χερσαία πλήγματα τη Βενεζουέλα – «Θα μου άρεσε να το κάνω»
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προειδοποίησε πως διαθέτει 5.000 φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των αμερικανικών απειλών
REUTERS
Ο Τραμπ «γυρνάει την πλάτη» στον Πούτιν: Ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη και ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως αυτές οι νέες κυρώσεις θα φτάσουν τον Ρώσο ομόλογό του στο χείλος του γκρεμού και θα αναγκαστεί να κάνει συμφωνία για ειρήνη στην Ουκρανία
Ντόναλντ Τραμπ
6
Σοκ στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε κλεισμένη μια 45χρονη και τη βασάνιζε επί χρόνια – Την έπλεναν με χλωρίνη και την τάιζαν χυλό με απορρυπαντικό πιάτων
Η 45χρονη γυναίκα «εξαφανίστηκε» για τις αρχές από τον Απρίλιο του 2022, όταν εκδόθηκε το διαζύγιό της, κοιμόταν σε μια ξαπλώστρα, έκανε την ανάγκη της σε ένα δοχείο ή σε πλαστικές σακούλες
Αστυνομία 8