Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μινεσότα: Παρίστανε αξιωματικό του F.B.I και τον πρόδωσε σχόλιο στο Tik Tok

Μινεσότα: Παρίστανε αξιωματικό του F.B.I και τον πρόδωσε σχόλιο στο Tik Tok
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σε φυλάκιση 6 ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος από τη Μινεσότα, ο οποίος δήλωσε ότι είναι ένοχος επειδή παρίστανε τον αξιωματικό του F.B.I, επειδή το… «παραμύθι» του καταστράφηκε από ένα σχόλιο στο Tik Tok που ανακάλυψε η σύντροφός του.

Πιο συγκεκριμένα, ο 53χρονος Ρέιελ Σίμονς από τη Μινεσότα δήλωσε ότι είναι ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση για μία κατηγορία για πλαστοπροσωπία αξιωματικού του F.B.I. και μία κατηγορία για κατοχή πυροβόλων όπλων ως εγκληματίας.

Η ιστορία του έγινε γνωστή πρόσφατα, με την Washington Post να μεταδίδει πως είχε φλομώσει τη σύντροφό του στα ψέματα πως ήταν πράκτορας του F.B.I και ότι είχε υπηρετήσει στους US Navy SEALS αλλά και ότι «έπιανε τους κακούς σε μυστικές αποστολές» για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η ίδια, γοητευμένη από τις ιστορίες του και έχοντας δει την υπηρεσιακή του τσάντα γεμάτη με τα αντίστοιχα σήματα των Σωμάτων που υπηρετούσε αλλά και όπλα, πίστευε ότι είχε δίπλα της έναν άντρα δυνατό, που τιμά την πατρίδα του.

Όμως, ένα σχόλιο στο Tik Tok την έκανε να υποψιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο Ρέιελ Σίμονς διατηρούσε λογαριασμό με όνομα Rey Reeves και ανέβαζε διάφορα βίντεο από τη ζωή του ως πράκτορας σε παραπάνω από 10.000 ακόλουθους. Ένας από αυτούς, όμως, έκανε ένα σχόλιο ότι «αυτός υποδύεται τον πράκτορα και υπάρχουν αποδείξεις».

Η έρευνά της προκάλεσε μια αλυσίδα γεγονότων, τα οποία κατέληξαν στη σύλληψη και την καταδίκη του.

Πώς τον ανακάλυψαν

Ο χρήστης του Tik Tok που διέλυσε το «παραμύθι» του αποκάλυψε ότι ήταν πρώην συνάδελφος του 53χρονου σε άλλη δουλειά από αυτή που ισχυριζόταν ότι έκανε.

Η σύντροφός του ανακάλυψε ότι ο 53χρονος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμό του στο Tik Tok ως πραγματικό όνομα και είχε συλληφθεί, μάλιστα, επειδή υποδυόταν έναν αξιωματικό του F.B.I. όταν ζούσε στο Κολοράντο. Έτσι, κάλεσε την Ομοσπονδία και τον κατήγγειλε. Το FBI δεν βρήκε στοιχεία ότι ο Simmons είχε υπηρετήσει στον στρατό ή σε κάποια υπηρεσία επιβολής του νόμου, αναφέρουν τα δικαστικά αρχεία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε κάνει πραγματικό φρούριο το σπίτι του ενώ είχε και μια τσάντα γεμάτη ψεύτικα σήματα και όπλα, την οποία είχε για «μυστικές αποστολές». Εκεί που δούλευε μέχρι πρόσφατα, είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία για την προϋπηρεσία του ως πράκτορας, επικαλούμενος συνταγματικά άρθρα που δεν υπάρχουν καν ενώ ανέφερε ότι δούλευε στο Department of Homeland Security από το 1997 έως το 2000, ενώ το συγκεκριμένο όργανο ιδρύθηκε το 2002.

.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις