Κόσμος

Μήνυμα Τριντό μετά την επίθεση στο Τορόντο – «Να μην ζούμε μέσα στον φόβο»

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ζήτησε σήμερα από τους Καναδούς «να μην ζουν μέσα στον φόβο», την επομένη της «παράλογης επίθεσης» ενός άνδρα στο τιμόνι ενός λευκού βαν στους δρόμους του Τορόντο, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 περαστικοί και να τραυματιστούν 15 άλλοι.

Ο Τριντό πρόσθεσε πως η επίθεση αυτή δεν άλλαξε το επίπεδο της απειλής στον Καναδά ή τις προετοιμασίες ασφαλείας για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Κεμπέκ.

«Δεν πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε μέσα στον φόβο, μέσα στην αβεβαιότητα» στην καθημερινή ζωή, «όταν περπατάμε στις πόλεις μας», δήλωσε ο Τζάστιν Τριντό πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Οτάβα.

«Οι Καναδοί σε όλη τη χώρα έχουν σοκαριστεί και λυπηθεί γι’ αυτή την παράλογη επίθεση», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Οφείλουμε να παραμείνουμε μια χώρα ανοιχτή, ελεύθερη και σίγουρη για τις αξίες της και θα συνεχίσουμε να είμαστε», πρόσθεσε.

Ο Τζάστιν Τριντό κάλεσε τους υπευθύνους «να σκεφτούν τις συνθήκες που αλλάζουν στον κόσμο μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

Σκόρπισε τον θάνατο μέρα – μεσημέρι

Ένας άνδρας στο τιμόνι ενός νοικιασμένου βαν θέρισε «εσκεμμένα» περαστικούς σε μια από τις πιο πολυσύχναστες αρτηρίες του Τορόντο χθες το μεσημέρι (τοπική ώρα). Διένυσε σχεδόν ένα χιλιόμετρο πέφτοντας πάνω σε δεκάδες ανθρώπους και προκαλώντας τον θάνατο 10 εξ αυτών.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, όπως είχε κάνει χθες και ο υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας Ραλφ Γκουντέιλ, πως η ενέργεια αυτή «δεν συνδέεται με την εθνική ασφάλεια», απορρίπτοντας εκ των πραγμάτων κάθε ενδεχόμενο να επρόκειτο για επίθεση τρομοκρατικής φύσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 6
Γάζα: Βίντεο φρίκης της Χαμάς – Εκτέλεση οκτώ «συνεργατών» του Ισραήλ μετά την εκεχειρία
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εκτέλεση οκτώ Παλαιστινίων κατηγορούμενων για συνεργασία με το Ισραήλ – Μια επίδειξη ισχύος σε μια κατεστραμμένη Γάζα, όπου η εκδίκηση αντικαθιστά τη δικαιοσύνη
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς 2
Γάζα: Το Ισραήλ περιορίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα επιτρέπει την είσοδο μόνο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως στη Λωρίδα της Γάζας – αριθμός μειωμένος στο μισό σε σχέση με αυτόν που είχε συμφωνηθεί
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα 1