Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μηνύματα μίσους στους Smash Mouth – Κόλλησαν κορονοϊό σε συναυλία τους (video)

Μηνύματα μίσους στους Smash Mouth – Κόλλησαν κορονοϊό σε συναυλία τους (video)
Πηγή εικόνας youtube

Περισσότερα από 100 άτομα έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό σε οκτώ αμερικανικές πολιτείες, σε μία έξαρση που έχει συνδεθεί με αμφιλεγόμενη συναυλία των Smash Mouth νωρίτερα αυτόν το μήνα στην πόλη Στέρτζις, στη Νότια Ντακότα.

Το συγκρότημα πυροδότησε οργή μετά τη δημοσίευση εικόνων από τη συναυλία, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης μοτοσικλετιστών, Sturgis Motorcycle Rally, στη Νότια Ντακότα, στις οποίες διακρίνονται οι θεατές να μην φορούν μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό.

Kάποια στιγμή, ο τραγουδιστής είπε στο πλήθος: «Τώρα είμαστε όλοι μαζί απόψε» κάνοντας αναφορά με υβριστικά σχόλια στη νόσο COVID-19.

Άλλα συγκροτήματα, όπως οι ZZ Top και οι Lynyrd Skynyrd ήταν επίσης έτοιμα να εμφανιστούν, αλλά αποσύρθηκαν από τη διοργάνωση.

Ο μάνατζερ του συγκροτήματος Ρόμπερτ Χέις τόνισε ότι η εκδήλωση είχε «μια πολύ αυστηρή πολιτική κοινωνικών αποστάσεων και προφύλαξης για όλους τους συμμετέχοντες».

«Περάσαμε ατελείωτες ώρες διοργανώνοντας αυτό το γεγονός για να βεβαιωθούμε ότι θα πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα» είπε.

Την περασμένη εβδομάδα, το συγκρότημα αποκάλυψε ότι τα μέλη του έγιναν αποδέκτες email μίσους μετά την αμφιλεγόμενη συναυλία.

Ανάρτησαν μάλιστα στο Instagram φωτογραφία χειρόγραφου σημειώματος με τις λέξεις «εγωιστές» και «σκοτώνει» και ενός σπασμένου CD.

«Οι Smashmouth ήταν ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα τη δεκαετία του ’90. Πήγα σε συναυλίες τους αρκετές φορές. Αλλά θα ρίσκαρα σε περίοδο πανδημίας να τους δω 20 χρόνια μετά; Φυσικά όχι» έγραψε ένας θαυμαστής του γκρουπ.

«Είναι πολύ πιθανό να δούμε μεγαλύτερη εξάπλωση» δήλωσε ο Κρις Έρεσμαν, διευθυντής μολυσματικών ασθενειών του Τομέα Υγείας της Μινεσότα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. Τουλάχιστον 35 κάτοικοι της Μινεσότα που είχαν ταξιδέψει στις αρχές Αυγούστου στο Στέρτζις διαγνώσθηκαν με κορονοϊό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις