Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Μόσχα: Έβλεπαν το αεροπλάνο να καίγεται και γελούσαν! video

Μόσχα

Ένα, ακόμα, σοκαριστικό video από τη στιγμή που το αεροπλάνο της Aeroflot τυλίγεται στις φλόγες στο αεροδρόμιο Σερεμέτριεβο, στη Μόσχα, έρχεται στο φως. Είναι η στιγμή που υπάλληλοι του αεροδρομίου γελούν και χλευάζουν, κοιτώντας το αεροσκάφος, όπου 41 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, να καίγεται.

Απόγευμα Κυριακής, αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο, Μόσχα. Υπάλληλοι στον πύργο ελέγχου βλέπουν την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία: το αεροπλάνο της Aeroflot τυλίγεται στις φλόγες μετά την αναγκαστική προσγείωση. Αν και σε πρώτη φάση κανείς δεν ξέρει πως υπάρχουν νεκροί, πόσο αστεία θα μπορούσε να είναι αυτή η εικόνα;

Κι όμως, για κάποιους είναι. Ένα video που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του internet δείχνει υπαλλήλους να γελούν και να κοροϊδεύουν, ενώ στην πίστα το αεροσκάφος έχει ήδη πιάσει φωτιά. Ο ένας από τους υπαλλήλους, καταγράφει τα πάντα με το κινητό του. Οι υπόλοιποι, συζητούν και… γελούν.

Ένας ακούγεται να λέει πως το αεροπλάνο καίγεταικαλά, ενώ ένας άλλος προσθέτει πως ήταν μια «καλή προσγείωση, μια προσγείωση με θόρυβο». Νωρίτερα, γυναίκα υπάλληλος έχει ακουστεί να λέει πως πιθανότατα να υπάρχουν τραυματίες. Η διοίκηση του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι δεν εργάζονταν για την εταιρία στην οποία ανήκε το μοιραίο αεροπλάνο, την Aeroflot και θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Η απέλπιδα προσπάθεια του συγκυβερνήτη

Σε ένα δεύτερο σοκαριστικό video, έχει καταγραφεί η στιγμή που με κίνδυνο της ζωής του, ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου, ενώ αυτό καίγεται, επιστρέφει στο κοκπιτ για να σώσει τον πιλότο!

Ο 36χρονος Μαξμ Κουζνέτσοφ είχε βγει από το παράθυρο του κοκπιτ λίγα λεπτά μετά την αναγκαστική προσγείωση και ενώ το αεροπλάνο καιγόταν ήδη. Όταν μπήκε η ειδική τσουλήθρα για να κατέβουν οι επιβάτες, ο 36χρονος συγκυβερνήτης φαίνεται να προσπαθεί να σκαρφαλώσει πίσω στο αεροσκάφος.

Δείτε τις συγκλονιστικές στιγμές

Ρίχνουν ευθύνες στον πιλότο για την τραγωδία στη Μόσχα

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από τη Μόσχα αλλά 28 λεπτά μετά ο κυβερνήτης του ζήτησε να επιστρέψει στο Σερεμέτιεβο. Η αναγκαστική προσγείωση έγινε χωρίς να αδειάσει από καύσιμα το αεροσκάφος και αυτός θεωρείται ένας από τους λόγους που τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα οι 41 από τους 78 επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Ντένις Εβντοκίμοφ, έχει δηλώσει πως ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να κάνει προσγείωση με γεμάτες τις δεξαμενές καυσίμων. Ωστόσο, οι ερευνητές που έχουν αναλάβει να βρουν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας θεωρούν πως τα λάθη του πιλότου ήταν καταδικαστικά.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Ren Tv, ο πιλότος στη συνομιλία του με τον πύργο ελέγχου, όταν ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση, ήταν απόλυτα ήρεμος και δεν ανέφερε την κρισιμότητα της κατάστασης. Πηγές των ερευνών, από την άλλη, δήλωσαν στην εφημερίδα Κόμεσαντ ότι οι πιλότοι έκαναν σειρά από λάθη, ένα εκ των οποίων να αποφασίσουν να πετάξουν εν μέσω καταιγίδας. Τόσο ο κυβερνήτης όσο και επιζώντες έχουν δηλώσει ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, το πλήρωμα έκανε κι άλλα λάθη, όπως το να ανοίξει το παράθυρο του κοκπιτ, επιτρέποντας στο οξυγόνο να «φουντώσει» τη φωτιά και δεν έσβησαν τους κινητήρες του αεροπλάνου αμέσως μετά την προσγείωση.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις