Κόσμος

Μοζαμβίκη: Τουλάχιστον 22 νεκροί σε τροχαίο – Λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό

Πολύνεκρο τροχαίο στη Μοζαμβίκη. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό.

Τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου στη Μοζαμβίκη διερευνώνται, πιθανολογείται, όμως, πως οφείλεται σε επικίνδυνη προσπέραση που επιχείρησε ο οδηγός του λεωφορείου.

Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες εξαιτίας της σύγκρουσης λεωφορείου με φορτηγό στην επαρχία Σοφάλα της Μοζαμβίκης.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 48 τραυματίστηκαν, αναφέρουν οι αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (09.06.2024) στην εθνική οδό 96, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Rádio Moçambique, ο οποίος μεταδίδει πως δύο παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών.

Στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 70 άνθρωποι, που ταξίδευαν από τη Μουτούα με προορισμό την Μπέιρα, πρωτεύουσα της επαρχίας Σοφάλα.

 

Μαρτυρίες επιζώντων αναφέρουν ότι το λεωφορείο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πριν συγκρουστεί με το φορτηγό και πέσει σε ποτάμι.

Τα αίτια του πολύνεκρου τροχαίου διερευνώνται, ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε σε δημοσιογράφους ότι πιθανολογείται πως η σύγκρουση έγινε σε επικίνδυνη προσπέραση που επιχείρησε ο οδηγός του λεωφορείου.

Σε τελετή για τα εγκαίνια νοσοκομείου, ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης, Φιλίπε Νιούσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του τροχαίου στην επαρχία Σοφάλα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24