Κόσμος

Μπακογιάννης: Πάνω στο Σκοπιανό χτίζονται πολιτικές καριέρες

Με τη γραμμή που χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή για το Σκοπιανό συντάσσεται με συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Σήμερα την προσυπογράφουν όλοι, τουλάχιστον δημόσια, πλην του κ. Καμμένου, ο οποίος, αν και την ψήφισε τότε, τώρα πετάει... χαρταετό», δηλώνει κατηγορηματικά.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αφήνει αιχμές εναντίον μίλησε για πολιτικούς που επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν πάνω στο εθνικό ζήτημα, λέγοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά πως «με το Σκοπιανό χτίζονται πολιτικές καριέρες, κι ας γκρεμίζεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Σε συνέντευξή του στην “Νέα Σελίδα”, εκτιμά ότι οι ακραίες φωνές που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία δεν απειλούν τη φυσιογνωμία του κόμματος. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα. Και σε ιστορία και σε πολιτικό εύρος. Όλες οι φωνές μπορούν να βρουν τη θέση τους, χωρίς κανείς να ενοχλείται και χωρίς κανείς να στριμώχνεται. Η φυσιογνωμία της ΝΔ δεν απειλείται. Αλλωστε, τη γραμμή του κόμματος την ορίζουν ο πρόεδρος και τα συλλογικά όργανα», αναφέρει.

“Πρέπει να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις”

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν περιθώρια να υπάρξει μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μια κοινή γραμμή σε βασικά ζητήματα. ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Επιμένω ότι, αν δεν υπάρξει συνεννόηση και σύνθεση δυνάμεων, δεν έχουμε καμία ελπίδα. Οι μικροκομματικές στρατηγικές και οι μεγάλοι πολιτικοί εγωισμοί μας ρίχνουν εδώ και χρόνια στα βράχια.

Και συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην κυβερνητικές συνεργασίες, αλλά κοινωνικές συμμαχίες και ad hoc συγκλίσεις έστω στα αυτονόητα. Το αντίθετο για εμένα συνιστά πολιτική υπανάπτυξη».

«Σας διαβεβαιώ», συνεχίζει, «ότι, αν θέλουμε, γίνεται. Εμείς τουλάχιστον εδώ, στον μικρόκοσμο της περιφέρειάς μας, το έχουμε καταφέρει. Με διάλογο, με πειθώ αλλά και αντιπαραθέσεις, οι οποίες όμως είναι γόνιμες. Χώρος για σύγκρουση θα υπάρχει πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση, που εξ ορισμού έχει την πρωτοβουλία, χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και ρίχνει διαρκώς νερό στον μύλο της διχόνοιας και του διχασμού».

“Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κεντροαριστερά”

Για το αν, μετά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ ο κ. Μπακογιάννης τονίζει: «Αν χρειαστεί, απολύτως. Να συμφωνήσουμε καταρχάς ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή Κεντροαριστερά. Μόνο να προσφέρει έχει. Μιλάμε, άλλωστε, για έναν χώρο με εξαιρετικά ικανά στελέχη.

Οχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην κοινωνία, όπως, π.χ., στην Αυτοδιοίκηση. Τους γνωρίζω καλά, γιατί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουμε κάνει πράξη τη συμπόρευση». Αρκεί, προσθέτει, η όποια συνεργασία να γίνει με προγραμματικούς όρους, στη βάση αρχών και θέσεων, και «όχι με παρωχημένες λογικές μοιράσματος θέσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αστέγους της Ουάσινγκτον: Μετά την εθνοφρουρά έρχονται πρόστιμα και χειροπέδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η οποία σύμφωνα με έρευνες δείχνει πως δεν έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων
Ντόναλντ Τραμπ 13
Νετανιάχου: «Το Ιράν διατηρεί ακόμη 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου παρά τους βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ζητά να γίνει επαλήθευση σχετικά με την ποσότητα του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν - Η ιρανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκαλύψει τα στοιχεία
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 6
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία 3
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 2