Κόσμος

Μπλίνκεν: «Σκόπιμη εκστρατεία διάπραξης δολοφονιών, βασανιστηρίων, βιασμών» στην Μπούτσα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν κατήγγειλε σήμερα μια «σκόπιμη εκστρατεία διάπραξης δολοφονιών, βασανιστηρίων, βιασμών» της Ρωσίας στην Μπούτσα, την πόλη της Ουκρανίας όπου ανακαλύφθηκαν δεκάδες πτώματα μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

«Αυτό που είδαμε στον Μπούτσα δεν είναι η μεμονωμένη πράξη μιας μονάδας καθαρμάτων. Είναι μια σκόπιμη εκστρατεία για να σκοτώσουν, να βασανίσουν, να βιάσουν, να διαπράξουν φρικαλεότητες», είπε σε δημοσιογράφους κατά την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες για μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τις προσπάθειες των ουκρανικών αρχών στην έρευνά τους για αυτές τις πράξεις, πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία και σήμερα το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί πως ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου εκτελώντας αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούτσα είναι μια «τερατώδης πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμιση του ρωσικού στρατού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς
Επιστολή βουλευτών στον Ρούμπιο για τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία – Ζητούν διευκρινίσεις για F-35 και Χεζμπολάχ
Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξηγήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην αμερικανική πολιτική ή εάν εξακολουθούν να ισχύουν πλήρως οι περιορισμοί
Ο Μάρκο Ρούμπιο