Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στην Μπούτσα είναι μια τερατώδης πλαστογραφία, λέει το Κρεμλίνο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στην Μπούτσα είναι μια τερατώδης πλαστογραφία, λέει το Κρεμλίνο

Η σφαγή στην Μπούτσα της Ουκρανίας με την εν ψυχρώ δολοφονία εκατοντάδων αμάχων έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ με το Κρεμλίνο ωστόσο να επιμένει ότι όλα είναι ψέματα.

Συγκεκριμένα το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί πως ρωσικές δυνάμεις διέπραξαν εγκλήματα πολέμου εκτελώντας αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούτσα είναι μια «τερατώδης πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμιση του ρωσικού στρατού.

«Είναι απλά ένα καλά σκηνοθετημένο –αλλά τραγικό– σόου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. «Είναι μια πλαστογραφία που έχει στόχο να δυσφημίσει τον ρωσικό στρατό – και δεν θα έχει αποτέλεσμα».

«Καλούμε και πάλι τη διεθνή κοινότητα: αποσυνδεθείτε από τέτοιου είδους συναισθηματικές αντιλήψεις και σκεφθείτε λογικά», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Συγκρίνετε τα γεγονότα και καταλάβετε με τι είδους τερατώδη πλαστογραφία έχουμε να κάνουμε».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι τέτοιου είδους σχόλια είναι απαράδεκτα και δεν ταιριάζουν σε έναν Αμερικανό ηγέτη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ πιθανόν να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία. «Οι Αμερικανοί δεν αναμένεται να εγκαταλείψουν την αγαπημένη τους πρακτική», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν απορρίπτει την πιθανότητα μιας συνάντησης μεταξύ του Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν θα υπάρχει συμφωνία σε ένα κείμενο.

Το Κρεμλίνο αποκήρυξε επίσης την ευρωπαϊκή «έλλειψη διορατικότητας» ύστερα από την απέλαση από την Ευρώπη περισσότερων από 120 Ρώσων διπλωματών λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

«Λυπούμαστε γι’ αυτό. Η μείωση των δυνατοτήτων επικοινωνίας σε διπλωματικό επίπεδο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» υποδηλώνει «μια έλλειψη διορατικότητας που θα περιπλέξει περαιτέρω» τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις