Κόσμος

Μπορέλ για την ρωσική προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Ταιριάζει για πρωταπριλιάτικο αστείο»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «αντιταχθεί σε κάθε κατάχρηση» από τη Ρωσία της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα (02.04.2023) ο Ζοζέπ Μπορέλ, σε ανάρτησή του στο Twitter. 

«Η ανάληψη από τη Ρωσία της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ταιριάζει για πρωταπριλιάτικο αστείο», σχολίασε επίσης ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Παρόλο που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία δεν σταματά να παραβιάζει την ουσία του ίδιου του νομικού πλαισίου του ΟΗΕ» πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία ανέλαβε χθες (01.04.2023) την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για όλο τον μήνα Απρίλιο, και η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η αποστολή της θα τελεί υπό τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όσα είναι γνωστά για το πυρηνικό «φρούριο» Φορντό στο Ιράν που στοχεύει το Ισραήλ - Γιατί δεν είναι το νέο Τσέρνομπιλ
Σε αντίθεση με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, όπου ένα πλήγμα μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ραδιενέργειας– το Φορντό χρησιμοποιεί εμπλουτισμένο ουράνιο σε μορφή εξαφθοριούχου αερίου που είναι επικίνδυνο αλλά δεν παρουσιάζει τον ίδιο βαθμό ραδιολογικού κινδύνου
Ιρανοί τεχνικοί εργάζονται στο Φορντό σε μια νέα εγκατάσταση παραγωγής καυσίμου ουρανίου για έναν σχεδιαζόμενο πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέως ύδατος, λίγο έξω από την πόλη Ισφαχάν, 410 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης το 2009 2