Κόσμος

Μπουρκίνα Φάσο: Tουλάχιστον 35 νεκροί από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας

Τουλάχιστον 35 πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκαν χθες (05.09.2022), όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τη στιγμή που διερχόταν από το σημείο οχηματοπομπή ανεφοδιασμού, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.

Η Μπουρκίνα Φάσο, που βυθίζεται συχνά στο πένθος εξαιτίας της βίας των τζιχαντιστών, βυθίστηκε ξανά στο πένθος με «ένα από τα οχήματα, που μετέφερε πολίτες εξερράγη όταν ήρθε σε επαφή με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Ο προσωρινός απολογισμός στις 17:00, έκανε λόγο για 35 νεκρούς και 37 τραυματίες, όλοι είναι πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο περιφερειάρχης του Σαχέλ, ο αντισυνταγματάρχης Ροντόλφ Σοργκό.

Οι αυτοκινητοπομπές του είδους, που κινούνται με στρατιωτική συνοδεία, ανεφοδιάζουν πόλεις του βορρά που τελούν υπό πολιορκία από οργανώσεις τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό καθεστώς της Μπουρκίνα Φάσο, αφού έγινε η έκρηξη, η στρατιωτική συνοδεία «ασφάλισε γρήγορα την περίμετρο και έλαβε μέτρα για να βοηθήσει τα θύματα». «Προσφέρθηκαν φροντίδες σε τραυματίες και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις διακομίστηκαν» σε ιατρικά κέντρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η οχηματοπομπή είχε αναχωρήσει από το βόρειο τμήμα της χώρας και κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου.

Στην οχηματοπομπή επέβαιναν «πολίτες, οδηγοί και έμποροι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας.

«Έμποροι και μαθητές»

Στην αυτοκινητοπομπή «υπήρχαν αρκετές δεκάδες οχήματα, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών και αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης. Τα θύματα ήταν κυρίως έμποροι, που πήγαιναν να εφοδιαστούν στην Ουαγκαντούγκου, και μαθητές, που επέστρεφαν στην πρωτεύουσα για το νέο σχολικό έτος», είπε κάτοικος της Τζιμπό που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στις αρχές Αυγούστου, δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στον ίδιο άξονα, Τζιμπό-Μπουρζαγκά, σε διπλή επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24