Κόσμος

Μπρουνό Λε Μερ: Ονειρεύεται η ευρωζώνη να γίνει μία “μεγάλη χώρα”

Το όραμά του για μια ευρωζώνη "πιο ενωμένη και πιο φιλόδοξη" αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ, καλώντας τις χώρες-μέλη να μετατρέψουν αυτόν τον οικονομικό χώρο σε "μια μεγάλη χώρα".

Δεν μιλάμε για τη ζώνη του δολαρίου, μιλάμε για τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι μια μεγάλη χώρα. Και, αύριο, θα ήθελα να μιλούσαμε όχι πια για την ευρωζώνη, αλλά για την Ευρώπη ως μια μεγάλη χώρα με αποτελεσματική οικονομία, με ανάπτυξη, με απασχόληση, με εκπαίδευση, με επενδύσεις και με καινοτομία” είπε, σε μια συζήτηση που οργανώθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN με την ευκαρία της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της G20.

“Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό θα έπρεπε να επιδιώξει κάθε μέλος της ευρωζώνης”, πρόσθεσε.

Στις αμφιβολίες που εξέφρασε ο δημοσιογράφος του CNN για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των 19 χωρών της ευρωζώνης στο θέμα αυτό, ο Λε Μερ απάντησε ότι “δουλειά του είναι να τις πείσει να οδηγηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση”.

Ως προς αυτό, μπορώ να είμαι πολύ, πολύ δυναμικός”, διαβεβαίωσε.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που έχει υπάρξει στο παρελθόν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τον κάλεσε πάντως να επιδείξει περισσότερη διπλωματία: “Εγώ θα έλεγα «πολύ πειστικός», που είναι πιο ευγενικό”, σχολίασε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση