Κόσμος

Μπρουνό Λε Μερ: Ονειρεύεται η ευρωζώνη να γίνει μία “μεγάλη χώρα”

Το όραμά του για μια ευρωζώνη "πιο ενωμένη και πιο φιλόδοξη" αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ, καλώντας τις χώρες-μέλη να μετατρέψουν αυτόν τον οικονομικό χώρο σε "μια μεγάλη χώρα".

Δεν μιλάμε για τη ζώνη του δολαρίου, μιλάμε για τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι μια μεγάλη χώρα. Και, αύριο, θα ήθελα να μιλούσαμε όχι πια για την ευρωζώνη, αλλά για την Ευρώπη ως μια μεγάλη χώρα με αποτελεσματική οικονομία, με ανάπτυξη, με απασχόληση, με εκπαίδευση, με επενδύσεις και με καινοτομία” είπε, σε μια συζήτηση που οργανώθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN με την ευκαρία της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της G20.

“Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό θα έπρεπε να επιδιώξει κάθε μέλος της ευρωζώνης”, πρόσθεσε.

Στις αμφιβολίες που εξέφρασε ο δημοσιογράφος του CNN για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των 19 χωρών της ευρωζώνης στο θέμα αυτό, ο Λε Μερ απάντησε ότι “δουλειά του είναι να τις πείσει να οδηγηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση”.

Ως προς αυτό, μπορώ να είμαι πολύ, πολύ δυναμικός”, διαβεβαίωσε.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που έχει υπάρξει στο παρελθόν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τον κάλεσε πάντως να επιδείξει περισσότερη διπλωματία: “Εγώ θα έλεγα «πολύ πειστικός», που είναι πιο ευγενικό”, σχολίασε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Κένυα - 25 νήπια και 7 ενήλικες βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, τα πτώματα ήταν διαμελισμένα
Το 2023, εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους - Είχαν ακολουθήσει το κήρυγμα επικεφαλής αίρεσης, ο οποίος τους προέτρεψε να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού»
Ομαδικός τάφος στην Κένυα
Τα 14 σημεία του σχεδίου Τραμπ για το Ιράν: Πυρηνικός αφοπλισμός, ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ και άρση κυρώσεων
Το σενάριο μιας γρήγορης και γενικής συμφωνίας που αποκαλύπτει το Channel 12 προκαλεί επιφυλάξεις στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ που φοβάται πως η Τεχεράνη δεν θα σταματήσει τις επιθέσεις
Ντόναλντ Τραμπ 16