Κόσμος

“Μυστήριο” με συνεργάτη της Μπριζίτ Μακρόν – Άγνωστος έκλεινε στο όνομά του εισιτήρια και δωμάτια σε ξενοδοχεία

Ένας συνεργάτης της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, κατέθεσε μήνυση για κλοπή ταυτότητας, αφού διαπίστωσε ότι κάποιος άγνωστος χρησιμοποιούσε το όνομά του για να κλείνει δωμάτια σε πολυτελή ξενοδοχεία, για αγορά εισιτηρίων σε αγώνες της Formula 1 και διάφορες άλλες "χάρες" από επιχειρήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού έχουν ξεκινήσει έρευνα για την απάτη αυτή.

Ξενοδοχεία και διάφορες επιχειρήσεις σε πολλές χώρες δέχτηκαν, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αιτήματα από κάποιον που υποστήριζε ότι ήταν βοηθός της Μπριζίτ Μακρόν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας. Ορισμένες επιχειρήσεις προσπάθησαν να επαληθεύσουν τις συναλλαγές επικοινώντας με το προεδρικό μέγαρο, που έτσι αντιλήφθηκε την ύποπτη δραστηριότητα.

Η μήνυση δεν κατατέθηκε εξ ονόματος της συζύγου του Γάλλου προέδρου αλλά του συνεργάτη της. Η Μπριζίτ Μακρόν διατηρεί το γραφείο της στο προεδρικό μέγαρο. Ταξιδεύει συχνά και προωθεί τις δραστηριότητες της κυβέρνησης, όπως την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την βελτίωση των ευκαιριών για ανθρώπους που πάσχουν από αυτισμό.

Ο δράστης έστελνε μηνύματα μέσω του λογαριασμού cabinet@presidence.fr και υπογράφοντας με το όνομα ενός συμβούλου της πρώτης κυρίας. Η διεύθυνση cabinet@presidence.fr δεν έχει καμία σχέση με το προεδρικό μέγαρο: στην πραγματικότητα, είναι η διεύθυνση ενός ιστοτόπου που φιλοξενεί έργα μεγάλων ζωγράφων του 20ού αιώνα.

Μηνύματα με διάφορα αιτήματα στάλθηκαν μεταξύ άλλων στο Μαρόκο, την Αυστραλία, τη Γαλλία και το Χονγκ-Κονγκ. Ένα από αυτά, για παράδειγμα, ζητούσε από ένα ξενοδοχείο “να υποδεχτεί στο αεροδρόμιο τον ανιψιό της Μπριζίτ Μακρόν” και ένα άλλο να κρατηθούν δύο θέσεις για το γκραν-πρι της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το γραφείο της πρώτης κυρίας, κανείς δεν εμφανίστηκε για να επωφεληθεί από αυτές τις “παροχές”. Ένας συνεργάτης της σημείωσε ότι πρόκειται για “καταφανή προσπάθεια να αμαυρωθεί το όνομά της”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Η νοσταλγική σοβιετική πινελιά στο φούτερ «ΕΣΣΔ» του Λαβρόφ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε με φούτερ που έφερε τα γράμματα «CCCP», σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης, προκαλώντας σχόλια για τη σοβιετική νοσταλγία του Κρεμλίνου, σύμφωνα με ανάλυση του Politico
Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ, στην αλάσκα
The Times: Στο τραπέζι «μοντέλο Δυτικής Όχθης» για την Ουκρανία λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα φέρεται να εξέτασαν ένα τέλος του πολέμου εμπνευσμένο από την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη, σενάριο που διαψεύδεται έντονα από τον Λευκό Οίκο
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν 1