Κόσμος

Ν.Ζηλανδία: 98 οι νεκροί – Πάνω από 200 οι αγνοούμενοι

Οι ώρες περνούν και όσο περνούν οι ελπίδες ότι οι αγνοούμενοι θα βρεθούν ζωντανοί λιγοστεύουν. Το Κράιστσέρτς παραμένει μια πόλη ερείπιο. Μια πόλη που ακούς μόνο κλάματα και φωνές.
Στους 98 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Κράιστσέρτς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κι, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτερος.
 
“Με βάση ενδείξεις που έχουμε από την αστυνομία, οι ανθρώπινες απώλειες ίσως είναι πολύ περισσότερες απ΄ όσες θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος από εμάς”, πρόσθεσε.
 
“Η αστυνομία είναι σε επαφή με πάνω από 200 οικογένειες, οι οποίες έχουν αναφέρει ότι ένας συγγενής τους είναι αγνοούμενος και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ίσως νεκροί”, τόνισε ο πρωθυπουργός.
 
 
Παντού ερείπια. Ο κόσμος σε απόγνωση ενώ αρκετοί είναι ακόμη με εκδορές και σκόνη στο πρόσωπο τους έξω από γκρεμισμένα σπίτια και κτίρια και εκλιπαρούν τα σωστικά συνεργεία να ψάξουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
 
Οι διασώστες κάνουν ότι μπορούν. Προσπαθούν να ακούσουν φωνές ή κάποιο θόρυβο μέσα στα συντρίμμια για να τρέξουν εκεί πρώτα.
Ο αριθμός των αγνοούμενων είναι πάνω από 200 όμως το να βρεθεί κανείς ζωντανός είναι δύσκολο λένε οι διασώστες. Όμως και σε άλλους σεισμούς ανά τον κόσμο υπήρξαν επιζώντες ακόμη και μετά από 10 ημέρες. “Ο Θεός είναι μεγάλος και η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει. Είναι ζωντανοί. Το ξέρω.” είπε σε τηλεοπτικό κανάλι μια νεαρή γυναίκα που ψάχνει τα αδέλφια της.

Μια από τις πιο τραγικές εικόνες του σεισμού είναι το κτίριο του Canterbury TV. Το κτίριο γκρεμίστηκε σαν χάρτινο πύργος και πιστεύεται πως μέσα βρίσκονται περίπου 120 άτομα.
 
“Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε επιζώντες. Το κτίριο απλά πλέον δεν υπάρχει. Γκρεμίστηκε. Δεν ξέρουμε που να κοιτάξουμε”, δήλωσε ο Ντέιβ Κλιφ υπεύθυνος για τις έρευνες στην περιοχή.
 
Αρκετά από τα άτομα που ήταν μέσα στο κτίριο είναι Ιάπωνες μαθητές.
 
Οι αρχές έχουν απομακρύνει και τον κόσμο κοντά στο ξενοδοχείο Grand Chancellor καθώς εκτιμούν ότι είναι ζήτημα ωρών το ξενοδοχείο να καταρρεύσει και αυτό και υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματιστούν όσοι βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτό.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ έδιωξε τη διευθύντρια των CDC Σούζαν Μονάρεζ μετά την άρνησή της να παραιτηθεί
Η Σούζαν Μονάρεζ, που δεν συμπλήρωσε ούτε μήνα στη θέση της διαφωνούσε με την πολιτική υπουργού Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών
H Σούζαν Μονάρεζ 2
Χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κοντά στη Δαμασκό μετά τους βομβαρδισμούς – Αναφορές για πολλά θύματα
Στην περιοχή όπου έγινε η επιχείρηση βρίσκονταν κτίριο με όπλα της Χεζμπολάχ - Πρόκειται για την πρώτη ισραηλινή χερσαία επίθεση κοντά στη Δαμασκό μετά την πτώση του προηγούμενου καθεστώτος
Σύριοι στρατιώτες