Κόσμος

Ναι, στην επίσκεψη Μπαν Κι Μουν στην Γάζα

Το Ισραήλ θα επιτρέψει στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής Κάθριν Άστον

 

α μπούνε στη Λωρίδα της Γάζας όταν θα πραγματοποιήσει, ο καθένας τους, επισκέψεις στην περιοχή αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ το ισραηλινό ΥΠΕΞ.
 
Το υπουργείο δήλωσε πως οι άδειες στον Μπαν και την Άστον χορηγήθηκαν σε απάντηση των «ειδικών αιτήσεων» που είχαν υποβάλλει.
 
«Το Ισραήλ αποφάσισε να διευκολύνει την είσοδό τους στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να μπορέσουν να μορφώσουν μία προσωπική εικόνα για τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην περιοχή», τονίζει το υπουργείο.
 
Παράλληλα, ο ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στη Μέση Ανατολή Μαρκ Ότε είχε επαφές στη Βηρυτό, με κεντρικό θέμα την ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή.
 
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τους λιβανέζους αξιωματούχους, ιδίως με τον πρόεδρο Μισέλ Σουλεϊμάν και τον πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι, ο Ότε υπογράμμισε τη σημασία της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, τονίζοντας τη σημασία τους «για τον Λίβανο, τη σταθερότητά του αι την ασφάλεια των πολιτών του, όπως και για την σταθερότητα στην περιοχή».
 
Ο Ότε δήλωσε πως έφθασε στον Λίβανο για να εξετάσει τις ανησυχίες των Λιβανέζων «φίλων», προσθέτοντας πως στις συνομιλίες εθίγησαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο και οι διμερείς σχέσεις.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πωλείται για 237 εκατ. δολάρια η βίλα του «Σημαδεμένου» στο Μαϊάμι – Τιμή ρεκόρ για το σπίτι που έμενε και ο πρόεδρος Νίξον
Στην τιμή περιλαμβάνεται ιδιωτική αποβάθρα για σκάφη, ελικοδρόμιο 1.858 τετραγωνικών μέτρων πάνω από το νερό αλλά και μία εντυπωσιακή πισίνα σε σχήμα πιάνου
Σημαδεμένος