Κόσμος

Νέα ευρήματα για τη δολοφονία στις Άλπεις – Γιατί αποκλείστηκε το σπίτι της οικογένειας

Ξαφνικά το μεσημέρι της Δευτέρας η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το σπίτι της οικογένειας που ξεκληρίστηκε στις Άλπεις. Φήμες πως βρέθηκαν εκρηκτικά.

Οι έρευνες στο σπίτι της οικογένειας αλ-Χίλι, που σφαγιάστηκε στο Σεβαλίν των Άλπεων συνεχίζονται για τρίτη μέρα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η απόφαση της αστυνομίας να διευρύνει τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από το σπίτι, που βρίσκεται στο Κλέγκεϊτ του Σάρεϊ, γιατί βρέθηκαν εκρηκτικά!

Ομάδα πυροτεχνουργών και ένοπλοι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, ενώ οι γείτονες ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Sky Νews και BFM TV. Ο δρόμος που οδηγεί στο σπίτι, έχει κλείσει επίσης.

Σύμφωνα με δύο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, η έρευνα παρουσιάζει εξελίξεις στο Λονδίνο κυρίως στη βάση στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά τις έρευνες στο σπίτι της άτυχης οικογένειας.
Όλα αυτά ενώ ο Ζάιντ, ο αδελφός του 50χρονου Σάαντ αλ-Χίλι, κατέθεσε σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα ως μάρτυρας.

Καμιά πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής για το περιεχόμενο και τον τόπο της κατάθεσής του που διεξάγεται στο πλαίσιο έρευνας την οποία διεξάγει η γαλλική αστυνομία με τη βοήθεια και των βρετανικών αρχών.

Την ίδια ώρα στη Γαλλία ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μαγιό ανακοίνωσε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα, σουηδικής εθνικότητας, που έχασε τη ζωή της στο μακελειό, είναι η γιαγιά των δύο μικρών κοριτσιών που σώθηκαν από θαύμα, η μητέρα της μητέρας τους.

“Επιβεβαιώσαμε ότι είναι η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας μετά τα στοιχεία που συλλέχθηκαν στη Βρετανία, κυρίως από τις δηλώσεις του περιβάλλοντος των θυμάτων”, δήλωσε ο εισαγγελέας διευκρινίζοντας ότι αργότερα θα έχει στα χέρια του τις αναλύσεις του DNA.

Η ηλικιωμένη γυναίκα διέμενε στη Σουηδία και ήταν ιρακινής καταγωγής. Η ίδια, η κόρη της Ικμπάλ αλ-Χίλι, ο σύζυγός της Σάαντ αλ-Χίλι, όπως και ένας διερχόμενος γάλλος ποδηλάτης πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε δασική περιοχή της Σεβαλίν. Μόνο τα δύο κοριτσάκια του ζεύγους, ηλικίας 7 και 4 ετών, διασώθηκαν, αλλά το μεγαλύτερο είναι βαριά τραυματισμένο.

Το τετράχρονο κορίτσι που εξετάστηκε επανειλημμένα πριν επιστρέψει την Κυριακή στη Βρετανία, είχε πει στους ερευνητές ότι δεν γνώριζε καλά την ηλικιωμένη γυναίκα που καθόταν δίπλα στη μητέρα της μέσα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι την είχε δει λίγες φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 7χρονο κοριτσάκι που γλίτωσε από το μακελειό στις Άλπεις ξύπνησε από το κώμα

Καταθέτει ο φερόμενος δράστης του μακελειού στις Άλπεις

Τι έδειξαν οι νεκροψίες των θυμάτων του μακελειού στις Άλπεις;

Το 4χρονο κοριτσάκι γλίτωσε τη σφαγή και άκουσε την εκτέλεση των γονιών του

Ο αδελφός είναι ο δράστης του μακελειού στις Άλπεις;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: «Θα συμμετέχουμε στις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία για να μην τολμήσει ο Πούτιν να επιτεθεί ξανά»
Το Βερολίνο ξεκαθαρίζει την στάση του για σαφή και έμπρακτη υποστήριξη του Κιέβου μετά τις πρόσφατες συνομιλίες Τραμπ με Πούτιν και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Λαρς Κλίνγκμπεϊλ με τον Ουκρανό Υπουργό Οικονομικών Σέρχι Μαρτσένκο 1
Guardian: Πώς ο πρώην αρχηγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι «άδειασε» τον Τζέι Ντι Βανς
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του μετά την αποτυχημένη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, στις αρχές του χρόνου, αλλά ο Ζαλούζνι τον απέρριψε
Βαλέρι Ζαλούζνι 1
Πορτογαλία: Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν ρεκόρ 640.000 στρεμμάτων
Σχεδόν 1.000 πυροσβέστες παρέμεναν σε κινητοποίηση στο κεντρικό τμήμα της Πορτογαλίας για να επιτηρούν τη μεγαλύτερη δασική καταστροφή που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα, έπειτα από 11 ημέρες καταστροφικών πυρκαγιών
Φωτιά στη Πορτογαλία
Ουκρανία: Παράτολμοι πιλότοι καταρρίπτουν ρωσικά drones με ένα απλό ελικοφόρο αεροπλάνο
Απέναντι στις ασταμάτητες επιθέσεις ρωσικών drones, η Ουκρανία ποντάρει και σε πιο πρωτόγονα μέσα: εκπαιδευτικά σοβιετικά αεροσκάφη, τυφέκια και το θάρρος αυτοσχέδιων πιλότων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal
Ουκρανοί στρατιώτες περπατούν σε ένα χωράφι με ένα drone