Κόσμος

Νέα πετρελαιοκηλίδα απειλεί το Μεξικό;

Μία εξέδρα άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, της εταιρίας Mariner Energy, τυλίχθηκε στις φλόγες, στον Κόλπο του Μεξικού, αλλά τα 13 μέλη του πληρώματος την εγκατέλειψαν εγκαίρως.

Για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για πετρελαιοκηλίδα, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.
 
“Τα σκάφη και τα αεροπλάνα στην περιοχή δεν έχουν εντοπίσει κάποια κηλίδα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής, Πίτερ Τρόεντσον, σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Ορλεάνη.
 
Ωστόσο σήμερα θα πετάξουν ελικόπτερα της ακτοφυλακής πάνω από την πλατφόρμα για να συνεχίσουν τις έρευνες. Αρχικώς η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι γύρω από την πλατφόρμα είχε προκληθεί μία πετρελαιοκηλίδα μήκους ενός μιλίου.
 
Η φωτιά έκαιγε για αρκετές ώρες πριν κατασβεστεί. Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε πάνω κατάστρωμα της εξέδρας, όπου βρίσκονται οι χώροι ενδιαίτησης του πληρώματος.
 
Τα μέλη του πληρώματος που απομακρύνθηκαν με βοηθητικό σκάφος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην ακτή, αλλά κανένας δεν είχε τραυματιστεί.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο σύγχρονος Χίτλερ»: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο εστιατόριο που έτρωγε και τον έκραξαν – Δείτε βίντεο
Λίγη ώρα πριν την ένταση, ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεπε τους πελάτες του εστιατορίου να απολαύσουν το γεύμα τους καθώς η Ουάσινγκτον είναι «μια ασφαλής πόλη»
Ντόναλντ Τραμπ
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Νεπάλ: Διαδηλωτές έσερναν γυμνό τον αντιπρόεδρο – Έκαψαν ζωντανή τη σύζυγο πρώην πρωθυπουργού
Οι διαδηλώσεις κατά της κατάργησης των social media οδήγησαν στον θάνατο 22 ανθρώπους - Στους δρόμους βγήκε και ο στρατός για να επιβάλει την τάξη
Διαδηλωτής
Αμοιβή 10 εκ. δολαρίων για τον πιο καταζητούμενο χάκερ, Βολοντίμιρ Τιμοστσούκ - Παγκόσμιο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του Ουκρανού
Η τακτική τους ήταν πάντα η ίδια: Έμπαιναν στα δίκτυα, κλείδωναν κρίσιμα δεδομένα και ζητούσαν μεγάλα ποσά ως λύτρα, απειλώντας ότι θα διαρρεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες
Χάκερ 1