Κόσμος

Νέα Υόρκη: 68χρονος τραβούσε τα σκυλιά του από το αυτοκίνητο και τα έσερνε στον δρόμο για χιλιόμετρα

Οι αρχές τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, ενώ μετέφεραν τα σκυλάκια στον κτηνίατρο

Ακόμα ένα αδιανόητο περιστατικό κακοποίησης ζώων συνέβη στην Νέα Υόρκη την περασμένη Κυριακή (4/1/2026) όταν ένας άνδρας εντοπίστηκε από περαστικούς να έχει δέσει τους δύο σκύλους του στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και να τους σέρνει σε δρόμο της περιοχής του Λονγκ Άιλαντ.

Ευτυχώς οι άνθρωποι που είδαν το περιστατικό με τα άτυχα σκυλάκια στην Νέα Υόρκη, κάλεσαν άμεσα την αστυνομία και ο 68χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη. 

Ένα βίντεο κατέγραψε τα δύο σκυλιά, έναν Γερμανικό Ποιμενικό και ένα πίτμπουλ, δεμένα με τα λουριά τους στο πίσω μέρος ενός κόκκινου αυτοκινήτου.

Στο βίντεο ακούγεται ένας περαστικός να φωνάζει: «Τι κάνουν αυτοί οι μ@@@@@ες σε αυτό το σκυλί, ρε φίλε; Τον σέρνουν από το πίσω μέρος του γ@@@@ου αυτοκινήτου, φίλε», όπως μεταδίδει το μέσο ενημέρωσης PIX 11.

Ο οδηγός φέρεται να έβαλε τους σκύλους μέσα στο αυτοκίνητο και να τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με τις αρχές.

Ένας μάρτυρας επικοινώνησε με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, Dan Bujor, μεταφέροντας τα σκυλάκια για ιατρικό έλεγχο στην Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων (ASPCA) στο Μανχάταν.

Ο Γερμανικός ποιμενικός, περίπου 2 ετών, υπέστη ρήξη τυμπάνου λόγω της κακοποιητικής εμπειρίας, ενώ το πίτμπουλ, εκτιμώμενης ηλικίας 2 έως 4 ετών, είχε εκδορές στις πατούσες της, φλεγμονή στο δέρμα μεταξύ των δακτύλων και διάρροια, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο αντιπρόεδρος του Τμήματος Επιβολής Νομοθεσίας για την Ευημερία Ζώων της ASPCA, δήλωσε: «Τα πλάνα αυτού του περιστατικού είναι βαθιά συγκλονιστικά και αποτελούν μια ξεκάθαρη υπενθύμιση του επίμονου προβλήματος της κακοποίησης ζώων στη Νέα Υόρκη».

«Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ASPCA έχει δεχθεί περίπου 20 ζώα από 18 περιστατικά ύποπτης κακοποίησης», πρόσθεσε.

Ο 68χρονος δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση κατά την ακρόασή του, ενώ η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 5 Μαρτίου, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Σε περίπτωση που καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή έως και ενός έτους φυλάκισης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα