Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νέα Υόρκη: Συνετρίβη ελικόπτερο – Video ντοκουμέντο

Νέα Υόρκη: Συνετρίβη ελικόπτερο – Video ντοκουμέντο

Αεροπορική τραγωδία συγκλονίζει τη Νέα Υόρκη. Ελικόπτερο με έξι επιβαίνοντες συνετρίβη στο Ιστ Ρίβερ. Σώθηκε μόνο ο πιλότος.

Η συντριβή έχει καταγραφεί καρέ καρέ σε εικόνες ντοκουμέντο που κόβουν την ανάσα. Ήταν περίπου 19:00 το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Υόρκη όταν το ελικόπτερο άρχισε να χάνει ύψος και τελικά συνετρίβη στα νερά του ποταμού.

Είναι άγνωστη, μέχρι στιγμής, η αιτία που προκάλεσε το δυστύχημα. Η τελευταία ενημέρωση των αρχών, όπως μεταδίδει το Associated Press, είναι πως πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Μοναδικός επιζών, ο πιλότος.

Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου έχει καταγραφεί από κάμερες κινητών τηλεφώνων.

Η στιγμή του δυστυχήματος καταγράφηκε επίσης από τον φωτογραφικό φακό του Eric Adams, ο οποίος ανέβασε τις φωτογραφίες του στο twitter.

Οι δραματικές στιγμές πριν από την πτώση

Ήταν περίπου 19:06 το απόγευμα της Κυριακής όταν συνέβη η τραγωδία. Άγνωστο ακόμα γιατί, ίσως εξαιτίας τεχνικής βλάβης, ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση.

Έριξε το ελικόπτερο στο ποτάμι. Το σημείο της συντριβής είναι κοντά στο βόρειο άκρο του Ρούζβελτ Άιλαντ.

Ο πιλότος κατάφερε να βγει. Αλλά οι πέντε επιβάτες δεν μπόρεσαν να απεγκλωβιστούν από τους ιμάντες με τους οποίους ήταν δεμένοι. Το ελικόπτερο βυθίστηκε στα νερά του ποταμού, η καμπίνα γέμισε νεκρό και οι επιβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο.

Τους έβγαλαν από το ελικόπτερο ζωντανούς

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και δύτες, που έπεσαν στο νερό για να βγάλουν τα θύματα από το ελικόπτερο.

Δυο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί. Άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν ζωντανοί αλλά σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Εκεί, όμως, διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Οι δύτες έπρεπε να κόψουν τους ιμάντες για να βγάλουν από το ελικόπτερο τα θύματα.

Είχε ναυλωθεί για φωτογράφιση

Το μοιραίο ελικόπτερο ανήκε στην εταιρία Fly Liberty Charter, η οποία οργανώνει πτήσεις για τουρίστες που θέλουν να δουν από ψηλά την πόλη. Είχε ναυλωθεί για μια φωτογράφιση ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το Νιου Τζέρσεϊ και πετούσε κοντά στο Άγαλμα της Ελευθερίας όταν άρχισε να χάνει ύψος.

Το τελευταίο μήνυμα

“Mayday, mayday” ήταν τα πρώτα λόγια του πιλότου όταν κάλεσε τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή. Όταν οι ελεγκτές τον ρώτησαν αν όλα είναι καλά, απάντησε πως μάλλον υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα.

Μόνο που ο άνθρωπος που απάντησε στην κλήση δεν είχε καταλάβει το… επείγον του πράγματος. Γιατί ρώτησε τον πιλότο αν χρειάζεται βοήθεια!

Μερικά λεπτά μετά, το κόκκινο ελικόπτερο Eurocopter AS350, έπεσε στα νερά και χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να βουλιάξει και να παρασύρει στο θάνατο πέντε ζωές.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις