Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Αυτός είναι ο ήρωας που σταμάτησε τον μακελάρη

Ο πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που έγινε ήρωας στη Νέα Ζηλανδία. Με όπλο ένα τερματικό POS κατάφερε να τρέψει τον μακελάρη σε φυγή. Τον κυνήγησε με τα πόδια προτού καταφέρουν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί. Βρισκόταν μαζί με τα δυο παιδιά του στο τέμενος και απέτρεψε μεγαλύτερο αιματοκύλισμα.

Ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία σκόρπισε τον όλεθρο σκοτώνοντας συνολικά 49 άτομα και θα ήταν πολλά περισσότερα τα θύματα αν δεν υπήρχε ο 48χρονος Αμπντούλ Αζίζ.

[read4more]

Ο Αζιζ χαρακτηρίζεται ήρωας στη Νέα Ζηλανδία καθώς όταν ο ένοπλος μακελάρης έκανε την εμφάνισή του στο τέμενος, σκοτώνοντας όποιον έβρισκε μπροστά του, δεν κρύφθηκε. Βγήκε μπροστά και άρπαξε το πρώτο πράγματα που βρήκε μπροστά του, ένα τερματικό pos και έτρεψε πίσω από τον μακελάρη φωνάζοντάς του “έλα εδώ”!

Ο 48χρονος Αζίζ, ήρωας πλέον στη Νέα Ζηλανδία καθώς φαίνεται ότι απέτρεψε μια μεγαλύτερη σφαγή αφού κυνήγησε τον Μπρέντον Τάραντ, αναγκάζοντάς τον να υποχωρήσει και να προσπαθήσει να φύγει με το αυτοκίνητό του.

Ο ίδιος ο Αζίζ, οι τέσσερις γιοι του οποίου βρίσκονταν μέσα στο τέμενος μαζί με δεκάδες άλλους πιστούς δεν αποδέχεται τον τίτλο του ήρωα λέγοντας πως το ίδιο πράγμα θα έκανε όποιος βρισκόταν στη θέση του.

Click4more: Νέα Ζηλανδία: Είχε περάσει και από την Αθήνα ο μακελάρης!

Ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία σκότωσε 41 ανθρώπους στο τέμενος Αλ Νουρ, κατόπιν πήγε με το αυτοκίνητό του στο τέμενος Λίνγουντ, που απέχει 5 χιλιόμετρα και σκότωσε άλλους επτά. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λατίφ Αλάμπι, ο ιμάμης του τέμενους Λίνγουντ, τόνισε ότι οι νεκροί θα ήταν πολλοί περισσότεροι αν δεν είχε επέμβει ο Αζίζ. Όπως είπε, ο ίδιος άκουσε μια φωνή έξω από το τέμενος λίγα λεπτά πριν από τις 14.00. Σταμάτησε την προσευχή και κοίταξε από το παράθυρο. Εκεί, είδε έναν άνδρα ντυμένο με μαύρη στολή στρατιωτικού τύπου και κράνος, να κρατάει ένα μεγάλο όπλο.

Στην αρχή νόμιζε πως ήταν αστυνομικός όμως στη συνέχεια διέκρινε δυο πτώματα και άκουσε τον ένοπλο άνδρα να βρίζει. Κατάλαβα ότι ήταν κάτι άλλο. Ήταν ένας δολοφόνος», είπε.

Αμέσως κάλεσε τους περίπου 80 πιστούς να πέσουν στο πάτωμα. Εκείνοι δίστασαν. Ακούστηκε ένας πυροβολισμός, ένα τζάμι έσπασε και ένας άνθρωπος σωριάστηκε. Τότε αντιλήφθηκαν και οι υπόλοιποι τι συνέβαινε. «Και μετά εμφανίστηκε αυτός ο αδελφός (ο Αζίζ). Τον κυνήγησε και κατάφερε να τον εξουδετερώσει. Διαφορετικά, αν είχε μπει μέσα στο τέμενος, τότε μάλλον θα είχαμε πεθάνει όλοι», πρόσθεσε.

Ο Αζίζ δήλωσε πως βγήκε έξω τρέχοντας με την ελπίδα πως θα του αποσπούσε την προσοχή και όταν ο Τάραντ γύρισε πίσω στο αυτοκίνητό του για να πάρει ένα άλλο όπλο, αυτός του πέταξε το POS. Τη στιγμή εκείνη, άκουσε τα δυο μικρότερα παιδιά του, ηλικίας 11 και 5 ετών, να τον παρακαλούν να γυρίσει στο τέμενος.

Ο Τάραντ με το νέο όπλο επέστρεψε και άρχισε να πυροβολεί με τον Αζίζ να τρέχει ανάμεσα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ώστε να μην του δίνει στόχο. Μάλιστα κάποια στιγμή είδε το όπλο που είχε παρατήσει ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία, πάτησε τη σκανδάλη αλλά το όπλο ήταν άδειο.

Click4more: Νέα Ζηλανδία: Αυτά είναι τα θύματα του ναζιστή τρομοκράτη [pics]

Ο Τάραντ έτρεξε για δεύτερη φορά στο αυτοκίνητό του, ενδεχομένως για να πάρει και τρίτο όπλο. «Μπήκε μέσα κι εγώ απλώς άρπαξα το (άδειο) όπλο και το πέταξα στο παρμπρίζ σαν να ήταν βέλος και έσπασε το τζάμι. Για αυτό φοβήθηκε» υποστήριξε ο Αζίζ.

Ο μακελάρης άρχισε να τον βρίζει και να απειλεί πως θα τους σκοτώσει όλους, όμως μάλλον φαίνεται πως φοβήθηκε καθώς έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και απομακρύνθηκε με τον Αζιζ να τον κυνηγάει στον δρόμο. Λίγο αργότερα δυο αστυνομική κατάφεραν να συλλάβουν τον Τάραντ.

Ο Αζίζ που πλέον λογίζεται ως ήρωας στη Νέα Ζηλανδία κατάγεται από την Καμπούλ του Αφγανιστάν και έζησε 25 χρόνια ως πρόσφυγας στην Αυστραλία.

Στη Νέα Ζηλανδία εγκαταστάθηκε πριν από δυο χρόνια και όπως υποστηρίζει«έχω ζήσει σε πολλές χώρες και αυτή εδώ είναι πανέμορφη και ειρηνική». Όσο για το αν ένοιωσε φόβο όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον μακελάρη τόνισε πως δεν ένοιωσε τίποτα καθώς ήταν σαν να βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο και πως ο Αλλάχ δεν έκρινε πως είχε έρθει η ώρα του για να πεθάνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επιστροφή του Τόνι Μπλερ στη Μέση Ανατολή – Τι σημαίνει ο ρόλος που του επιφυλάσσει ο Τραμπ στη Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει στον Τόνι Μπλερ κεντρικό ρόλο στη μελλοντική διοίκηση της Γάζας – μια αποστολή που προκαλεί αντιδράσεις, είκοσι χρόνια μετά την εισβολή στο Ιράκ
Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ
Πέθανε η Τζόαν Μπένετ Κένεντι σε ηλικία 89 ετών: Ήταν η πρώτη σύζυγος του γερουσιαστή Τεντ Κένεντι
Είχε αποκτήσει τρία παιδιά μαζί με τον αδερφό του αείμνηστου Τζον Φ. Κένεντι: την τηλεοπτική παραγωγό, Κάρα Κένεντι, τον πρώην βουλευτή Πάτρικ Τζόζεφ Κένεντι και τον πρώην γερουσιαστή Έντουαρντ Μ. Κένεντι
Ο Έντουαρντ Μ. Κένεντι (Τεντ), και η Τζόαν Μπένετ, φωτογραφίζονται μετά το γάμο τους στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ στο Μπρονξβίλ της Νέας Υόρκης, στις 29 Νοεμβρίου 1958. Ο αδελφός του γαμπρού, Τζον Φ. Κένεντι, φαίνεται στο βάθος
Ισραήλ: «Πιθανή μια επίσκεψη του Τραμπ αν επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας για τη Γάζα» – Τον προσκάλεσε στο Κάιρο ο αλ Σίσι
O ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, έφτασαν στην Αίγυπτο για να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου του Σικάγο και του κυβερνήτη του Ιλινόι – Η Εθνοφρουρά του Τέξας στρατοπεδεύει στην πόλη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε να φυλακιστούν δύο Δημοκρατικοί αξιωματούχοι, κατηγορώντας τους – χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις – ότι απέτυχαν να προστατεύσουν ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ