Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Έτσι έγινε η πρόταση γάμου! Η πρωθυπουργός αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες

Σε πελάγη ευτυχίας το ζευγάρι. Πώς οι δημοσιογράφοι έβγαλαν... λαβράκι. Τι δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν για την πρόταση γάμου.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν είπε σήμερα ότι αιφνιδιάστηκε όταν ο επί σειρά ετών σύντροφός της της έκανε πρόταση γάμου στις διακοπές του Πάσχα και πρόσθεσε ότι δεν έχει ιδέα πότε θα γίνει ο γάμος.

Η Άρντερν έκανε την αποκάλυψη αυτή κατά την πρώτη της εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά τον αρραβώνα της με τον Κλαρκ Γκέιφορντ. Η είδηση του αρραβώνα τους έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι έγινε η πρόταση γάμου

“Αιφνιδιάστηκα από την πρόταση”, είπε η Άρντερν και σημείωσε ότι το ζευγάρι δεν έχει κάνει επίσημα σχέδια για τον γάμο.

Όπως δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, η πρόταση της έγινε όταν το ζευγάρι μαζί με τους σωματοφύλακες της πρωθυπουργού, κάποιους κατοίκους και έναν σκύλο που της έκλεψε τις… σοκολάτες “βρίσκονταν σε ένα όμορφο, μικρό παρατηρητήριο” πάνω στον λόφο Μοκοτάχι στην κοιλάδα Μαχία της περιοχής Χοκ Μπέι στη Νέα Ζηλανδία. “Επομένως, ήταν πολύ ρομαντικά…”, αστειεύτηκε.

Ο επερχόμενος γάμος είναι κάτι σπάνιο για εν ενεργεία παγκόσμιους ηγέτες, όπως σπάνιο ήταν και η γέννηση παιδιού για μια εν ενεργεία πρωθυπουργό, κάτι που ερμηνεύεται ως ένδειξη προοδευτισμού για τις γυναίκες αρχηγούς κράτους. Η Άρντερν έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ένα κοριτσάκι, τον περασμένο χρόνο.

Συγκεκριμένα, η Άρντερν είναι μόλις η δεύτερη εκλεγμένη ηγέτης (η Μπεναζίρ Μπούτο γέννησε το 1990 ενώ ήταν πρωθυπουργός του Πακιστάν) που γεννάει ενώ βρίσκεται στην εξουσία και αν παντρευτεί ευρισκόμενη στην πρωθυπουργία θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός μεγάλης χώρας που θα κάνει κάτι τέτοιο εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο σύντροφός της, ένας παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής για το ψάρεμα, 41 ετών, ασχολείται με την ανατροφή της μόλις 10 μηνών κόρης τους, της Νέβε Τε Αρόχα, ενώ η 38χρονη Άρντερν …με την διακυβέρνηση της χώρας.

Το δαχτυλίδι «κάρφωσε» τον αρραβώνα

Η είδηση του αρραβώνα τους έγινε γνωστή όταν οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν πως η Άρντερν φορούσε ένα δαχτυλίδι στον μέσο σε μια δημόσια εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή. Όπως διευκρίνισε η ίδια, ήταν το δαχτυλίδι της γιαγιάς του Γκέιφορντ.

“Δεν προσπαθώ να αποκρύψω την είδηση από κανέναν, απλά δεν μου κάνει στον παράμεσο γι’ αυτό και το φόρεσα εδώ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο πάπας Λέων εκφράζει την αλληλεγγύη του με τη «μαρτυρική γη» της Γάζας
Από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας υπενθύμισε ότι κανένα μέλλον δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω στη βία, την αναγκαστική εξορία ή την εκδίκηση, καλώντας σε ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ' 2
Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να στραφεί κατά των πολιτικών αντιπάλων του
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζει τους τόνους κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, απαιτώντας διώξεις εναντίον των Δημοκρατικών αντιπάλων του Άνταμ Σιφ και Λετίσια Τζέιμς, αλλά και του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 1
Το Βιετνάμ νικητής της «ρωσικής Eurovision» στη Μόσχα - Αποχώρησε η ελληνικής καταγωγής Vassy μετά από πιέσεις
Το Βιετνάμ κατέκτησε το Σάββατο στη Μόσχα την Intervision, την ρωσική εκδοχή της Eurovision – Η ελληνικής καταγωγής Vassy, που επρόκειτο να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ, αποσύρθηκε μετά από «πιέσεις» της Αυστραλίας
Ο Duc Phuc, που εκπροσωπεί το Βιετνάμ, κρατά το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Intervision 2025 στη Μόσχα
2
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς στη κηδεία του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Τζεϊ Ντι Βανς, αναμένονται σήμερα στην Αριζόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πλήθος μπροστά από το State Farm Stadium στην Αριζόνα, πριν από την κηδεία του Τσάρλι Κερκ 4
Ακυρώνονται οι μισές πτήσεις στις Βρυξέλλες - «Εξαιρετικά έξυπνη» η κυβερνοεπίθεση στα αεροδρόμια λένε οι ειδικοί
Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Collins Aerospace, η οποία παρέχει λογισμικό check-in και επιβίβασης σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες σε πολλά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο με τα σενάρια να είναι πολλά
Ουρές στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών 10
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο»
«Ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την Αυτού Παναγιότητά μας για την προώθηση της πίστης, της θρησκευτικής ελευθερίας και της φιλίας για γενιές» έγραψε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 4