Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Τρέμουν νέα έκρηξη! “Πάγωσαν” οι έρευνες για αγνοούμενους

Οι φόβοι για μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου της νήσου Ουάιτ, στην Νέα Ζηλανδία, οδήγησαν τις αρχές να μην στείλουν, προς το παρόν, διασώστες, προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς των 9 αγνοουμένων.

Η έκρηξη της Δευτέρας στο νησί, δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην βόρεια Νέα Ζηλανδία, στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσαν οι αρχές, καθώς δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Οκτώ νεκροί και αγνοούμενοι στην Νέα Ζηλανδία

Εννέα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μεταξύ αυτών 7 Αυστραλοί και δύο Νεοζηλανδοί, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία, η οποία μέχρι πρότινος έκανε λόγο για 8 αγνοουμένους.

Οι σοροί τους παραμένουν στο νησί, όμως οι συνθήκες κρίθηκαν σήμερα πάρα πολύ επικίνδυνες για να σταλούν ομάδες διάσωσης στο σημείο και να επιτραπεί στους ιατροδικαστές και τους ειδικούς να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των θυμάτων.

«Κάθε ημέρα που περνάει και δεν βρίσκουμε τις σορούς είναι και μια μέρα αγωνίας για τους συγγενείς τους όμως αυτή τη στιγμή, οι επιστήμονες μας λένε ότι ο κίνδυνος είναι απλά πάρα πολύ υψηλός» δήλωσε η Σάρα Στιούαρτ-Μπλακ, η διευθύντρια της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Click4more: Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους οι εγκαυματίες της Νέας Ζηλανδίας!

Οι 22 επιζώντες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα, παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για την αστυνομία Στιούαρτ Νας, τα τραύματα, που έχουν υποστεί οι τουρίστες και οι ξεναγοί, είναι τόσο σοβαρά, που ορισμένα θύματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν.

«Υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός ανθρώπων που νοσηλεύονται και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, έχουν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα στο δέρμα τους, όπως επίσης σε εσωτερικά όργανα» εξήγησε σήμερα ο Νας.

Φοβούνται και νέα έκρηξη στην Νέα Ζηλανδία

Συνολικά, 47 τουρίστες και ξεναγοί βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία.

Την ίδια ώρα, σεισμολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχουν πιθανότητες 40-60% να συμβεί μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί.

«Θα ήταν τρέλα να στείλουμε άνδρες και γυναίκες στο νησί Ουάιτ», την ώρα που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας για τους διασώστες, εξήγησε ο Νας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» σχετικά με ένα ενδεχόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τη σύνοδο του Αυγούστου μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πρέσκοφ
ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της 9χρονης Μέλοντι – Η μητέρα αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές
Ξεκίνησαν μαζί για ένα οδικό ταξίδι, όμως η μητέρα επέστρεψε χωρίς το παιδί και παραμένει σιωπηλή εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενώ το FBI προσπαθεί να ανασυνθέσει τις κρίσιμες ώρες του ταξιδιού
Στιγμιότυπο από βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τη Μέλοντι και τη μητέρα της στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να αποδεχθεί σχέδιο που προβλέπει εδαφικές παραχωρήσεις για την λήξη του πολέμου
Oι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να ενημέρωσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ένα πιθανό πλαίσιο ειρήνης θα απαιτούσε από την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη και να περιορίσει μέρος της στρατιωτικής της ισχύος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 15