Κόσμος

Νέες απειλές από την Τουρκία! “Οι ελληνικές προκλήσεις στο Αιγαίο θα έχουν βαρύ τίμημα”

Νέοι "τσαμπουκάδες" της Άγκυρας για το Αιγαίο και όχι μόνο. Με απειλές απαντά ο Τούρκος υπ. Άμυνας στον Ναύαρχο Αποστολάκη. "Μήνυμα" για... βαρύ τίμημα από ελληνικής πλευράς.

Νέες  απειλές εξαπέλυσε η Τουρκία, οι οποίες για μια ακόμα φορά εκφράστηκαν μέσω του υπουργού Άμυνας και πρώην αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ναύαρχου Αποστολάκη, ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει μείνει μακρυά από τις προκλήσεις, αλλιώς… “το τίμημα θα είναι βαρύ”.

Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε με κανένα τρόπο από τα δικαιώματά μας”, ανέφερε προσθέτοντας ότι θέλει να επαναλάβει πως δεν θα επιτρέψουν “τετελεσμένα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο ενάντια στην Τουρκική Δημοκρατία και ότι καμιά απόφαση στην οποία δεν συμμετέχουν οι ίδιοι δεν έχει ελπίδες επιβίωσης.

“Βαρύ τι τίμημα, έχουμε λάβει μέτρα γι αυτό”

“Εμείς είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας, της φιλίας, της ειρήνης, της σταθερότητας. Είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, ήρεμης, μέσα σε ευμερία διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν εδώ αλλά πέρα από αυτό όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιο και να είναι το τίμημα δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ και πρέπει να βάλουν μυαλό στο κεφάλι τους. Όλοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις διαφορετικά πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το τίμημα γι αυτό θα είναι βαρύ. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα γι αυτό. Για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο του έθνους και της χώρας μας θα γίνει ό,τι πρέπει όταν φτάσει η ώρα και η στιγμή.

Δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα οι προκλήσεις κοντά στις ακτές μας, στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, δεν πρέπει να γίνονται λάθος λογαριασμοί γι αυτά, πρέπει να γνωρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα καταλήξουν πουθενά, δεν είναι δυνατόν να πετύχουν τίποτα. Όλοι πρέπει να βάλουν μυαλό στο κεφάλι τους, δεν πρέπει να είναι η αιτία για περιπέτειες. Αυτές είναι οι πιο ειλικρινείς και σοβαρές μας συμβουλές στους συνομιλητές μας. Επομένως δεν ωφελεί κανέναν η αύξηση της έντασης. Θέλω για άλλη μια φορά να επαναλάβω ότι είναι προς όφελος της χώρα μας όλοι να αποφύγουν την αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Η δήλωσή του αυτή δεν αφορά μόνο το Αιγαίο, αλλά και την Κύπρο. Υπενθυμίζεται πως ο Ναύαρχος Αποστολάκης είχε δηλώσει πως αν ανέβουν Τούρκοι σε ελληνική βραχονησίδα, τότε οι ελληνικές δυνάμεις θα την “ισοπεδώσουν”

πηγή: cumhuriyet.com.tr, sigmalive.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χαμάς να επιστρέψει και τις υπόλοιπες σορούς – «Γνωρίζουν πού βρίσκονται τα λείψανα, η υπομονή μας εξαντλείται»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ακόμη δύο νεκρούς ομήρους από τη Χαμάς, όπως επιβεβαίωσε κι ο ισραηλινός στρατός
Ένοπλοι της Χαμάς επιτηρούν τη μεταφορά των σορών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο» – Περιλαμβάνει 694 εκατομμύρια τόνους ορυκτών
Εκτεταμένες έρευνες στην επαρχία του Εσκισεχίρ έφεραν στο φως περίπου 12,5 εκατομμύρια τόνους οξειδίων σπάνιων γαιών, καθώς και σημαντικά κοιτάσματα βαρίτη και φθορίτη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 24
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς