Κόσμος

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν

Παγώνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ενισχύσουν τις κυρώσεις τους κατά του Ιράν, κυρίως σε θυγατρικές επιχειρήσεις του που σχετίζονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, τον ιδεολογικό στρατό του ισλαμικού καθεστώτος.

Συγκεκριμένα οι νέες κυρώσεις θα επιβληθούν κατά τεσσάρων ανωτέρων στελεχών των επιχειρήσεων της κατασκευαστικής εταιρείας Χατάμ αλ-Αμπίγια καθώς και κατά του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης.

Με βάση τις νέες κυρώσεις δεν θα επιτρέπεται καμία συναλλαγή τους με νεοϊδρυθείσες αμερικανικές εταιρείες, ενώ θα παγώσουν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η ιρανική κατασκευαστική εταιρεία ασχολείται με κατασκευές δρόμων, αυτοκινητοδρόμων ταχείας κυκλοφορίας, σηράγγων, αγωγών και δεξαμενών υδάτων, ενώ τα κέρδη της βοηθούν στην ανάπτυξη και υποστήριξη του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση