Κόσμος

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη – Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Συρία προς το Ισραήλ

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πραγματικά πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ‘Αχεντ Σαλίμ, 20 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρες της (ισραηλινής) “κατοχής” στο στήθος και στην κοιλιά, στην περιοχή Αζούν, κοντά στην πόλη Καλκίγια, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ στρατιωτών και ομάδας Παλαιστινίων, σύμφωνα με τη σύντομη ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία δεν δίνονται περισσότερα στοιχεία.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει απαντήσει επί τους παρόντος σε αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Το περιστατικό σημειώνεται έπειτα από αρκετές ημέρες βίας στη Μέση Ανατολή.

Το βράδυ της Παρασκευής, επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ στοίχισε τη ζωή σε έναν Ιταλό και προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Νωρίτερα την Παρασκευή, δύο Ισραηλινοβρετανές αδελφές σκοτώθηκαν σε άλλη παλαιστινιακή επίθεση, στη Δυτική Όχθη, κατεχόμενο από το Ισραήλ παλαιστινιακό έδαφος από το 1967.

Το Ισραήλ είχε πραγματοποιήσει προηγουμένως πλήγματα στοχεύοντας υποδομές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και στο νότιο Λίβανο, σε αντίποινα για την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών εναντίον του εδάφους του.

Η νέα έξαρση βίας σημειώνεται μετά τη βίαιη εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος Αλ-‘Ακσα στην Ιερουσαλήμ την Τετάρτη, εν μέσω του Ραμαζανιού, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και καταδίκη.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 92 Παλαιστίνιους, 18 Ισραηλινούς, μία Ουκρανή και έναν Ιταλό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν, από την παλαιστινιακή πλευρά, μαχητές και άμαχους, ανάμεσά τους ανήλικοι, και από την ισραηλινή πλευρά, κυρίως άμαχους, ανάμεσά τους ανήλικοι, και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Στο μεταξύ, τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν το βράδυ από τη Συρία προς το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, έπειτα από παρόμοια εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο τις τελευταίες ημέρες και εν μέσω της αυξανόμενης βίας στη Μέση Ανατολή.

Μια από τις ρουκέτες “έπεσε σε ένα έρημο μέρος στο νότιο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν”, περιοχή που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, ανέφερε ο στρατός σε σύντομη ανακοίνωση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο στρατός είχε δηλώσει προηγουμένως ότι προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν στην περιοχή αυτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Η Ρωσία έταζε δουλειά οικοδομής σε Κουβανούς και τους έστελνε στο μέτωπο – Ο 37χρονος που πολέμησε στην Ουκρανία και κατέληξε στην Ελλάδα
Αναζητώντας καλύτερο μέλλον, Κουβανοί εξαπατήθηκαν και ταξίδεψαν στη Μόσχα για να γίνουν οικοδόμοι - Η Ρωσία με τη βία τους έστειλε στην πρώτη γραμμή του πολέμου - Ο Φρανσίσκο Γκαρσία κατάφερε να διαφύγει και ξέμεινε στην Ελλάδα ως μισθοφόρος
Ο Κουβανός που κατέληξε να πολεμά υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία 2
Ναΐμ Κάσεμ: Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αποκλείει το ενδεχόμενο «να συνθηκολογήσει» υπό την απειλή του Ισραήλ
Ο Κάσεμ τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τον Λίβανο, «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη και να απελευθερώσει τους κρατούμενους
Ο Ναΐμ Κάσεμ 1
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας - «Μούδιασα, όλοι στην κατασκήνωση προσευχόμασταν»
Στους 51 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ αναφέρεται ότι 30 από τους αγνοούμενους είναι ανήλικα κορίτσια της κατασκήνωσης που πλημμύρισε κοντά στον ποταμό Guadalupe
Ένα κορίτσι μιλάει στο τηλέφωνο σε μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται οικογένειες με τους κατασκηνωτές ύστερα από τις φονικές πλημμύρες στο Κερβίλ
10