Κόσμος

Νεοφασίστες επιτέθηκαν σε αριστερούς – 4 τραυματίες

«Τέσσερις νέοι τραυματίσθηκαν από επίθεση νεοφασιστών στην συνοικία Ταλέντι της Ρώμης», αναφέρει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

Σύμφωνα με την «Κορριέρε», την περασμένη νύχτα, γύρω στις 2 π.μ., περίπου 20 νεοφασίστες, όπως αναφέρουν και αυτόπτες μάρτυρες, επιτέθηκαν σε νέους, μέλη κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς, που βρίσκονταν σε υπαίθρια γιορτή στην συνοικία Ταλέντι της Ρώμης.

Κατά την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν ξύλινα μπαστούνια και κράνη. Τέσσερις νέοι τραυματίσθηκαν στο κεφάλι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών .

Οι τραυματίες, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι τελειόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι «συμμετείχαν σε απόλυτα ειρηνική γιορτή, για τον σχεδιασμό νέων πρωτοβουλιών κοινωνικής παρέμβασης στο εσωτερικό της συνοικίας τους ».

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι για την επίθεση ευθύνονται μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Casapound», οι οποίοι φέρονται να οργάνωσαν και άλλη επίθεση, τον Νοέμβριο του 2011, κατά σύμβουλου δημοτικού διαμερίσματος του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

Στις 3 μ.μ., στην πλατεία Σεμπιόνε της Ρώμης, ξεκινά «αντιφασιστική διαδήλωση με κύριο στόχο την καταδίκη της βίας της ακροδεξιάς»-όπως τονίζουν οι οργανωτές της. Σε επίσημο ανακοινωθέν της, η οργάνωση «Casapound», αρνείται, παράλληλα, κάθε ανάμειξη στο χθεσινό συμβάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Πραγματικοί φασίστες με πραγματικά μαύρα πουκάμισα κουνούν σβάστικες και δολοφονούν εθνικές μειονότητες στην Αθήνα”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: «Θα συμμετέχουμε στις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία για να μην τολμήσει ο Πούτιν να επιτεθεί ξανά»
Το Βερολίνο ξεκαθαρίζει την στάση του για σαφή και έμπρακτη υποστήριξη του Κιέβου μετά τις πρόσφατες συνομιλίες Τραμπ με Πούτιν και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Λαρς Κλίνγκμπεϊλ με τον Ουκρανό Υπουργό Οικονομικών Σέρχι Μαρτσένκο
Guardian: Πώς ο πρώην αρχηγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι «άδειασε» τον Τζέι Ντι Βανς
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του μετά την αποτυχημένη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, στις αρχές του χρόνου, αλλά ο Ζαλούζνι τον απέρριψε
Βαλέρι Ζαλούζνι 1
Πορτογαλία: Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν ρεκόρ 640.000 στρεμμάτων
Σχεδόν 1.000 πυροσβέστες παρέμεναν σε κινητοποίηση στο κεντρικό τμήμα της Πορτογαλίας για να επιτηρούν τη μεγαλύτερη δασική καταστροφή που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα, έπειτα από 11 ημέρες καταστροφικών πυρκαγιών
Φωτιά στη Πορτογαλία
Ουκρανία: Παράτολμοι πιλότοι καταρρίπτουν ρωσικά drones με ένα απλό ελικοφόρο αεροπλάνο
Απέναντι στις ασταμάτητες επιθέσεις ρωσικών drones, η Ουκρανία ποντάρει και σε πιο πρωτόγονα μέσα: εκπαιδευτικά σοβιετικά αεροσκάφη, τυφέκια και το θάρρος αυτοσχέδιων πιλότων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal
Ουκρανοί στρατιώτες περπατούν σε ένα χωράφι με ένα drone