Κόσμος

Νορβηγία: Βάζει τέλος στην πανδημία του κορονοϊού

Η Νορβηγία φαίνεται πως τελειώνει και αυτή με τον κορονοϊό καθώς αίρονται και τα τελευταία μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Και αυτό γιατί τα υψηλά επίπεδα των μολύνσεων κορονοϊού είναι απίθανο να θέσουν σε κίνδυνο τις υγειονομικές υπηρεσίες στη Νορβηγία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Η χώρα, η οποία απέσυρε τους περισσότερους περιορισμούς την 1η Φεβρουαρίου, θα διατηρήσει κάποια μέτρα στο αρκτικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ. Οι νέοι κανόνες εφαρμόζονται από σήμερα στις 11.00 ώρα Ελλάδας.

«Απομακρύνουμε σχεδόν όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού», είπε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Η πανδημία του κορονοϊού δεν αποτελεί πλέον μια μεγάλη υγειονομική απειλή για τους περισσότερους από εμάς. Η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί πολύ μικρότερης σοβαρότητας νόσηση και είμαστε καλά προστατευμένοι από τα εμβόλια».

Οι Νορβηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να τηρούν μεταξύ τους απόσταση ενός μέτρου ούτε να φορούν μάσκες σε χώρους με συνωστισμό. Η άρση αυτών των μέτρων σημαίνει ότι τα νυχτερινά κέντρα και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας μπορούν να λειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους.

Επιπλέον, οι πολίτες που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 δεν χρειάζεται πλέον να απομονώνονται. Οι αρχές συστήνουν να παραμένουν στο σπίτι τους για τέσσερις ημέρες.

Η Νορβηγία επέβαλε τον Δεκέμβριο μερικό λοκντάουν, για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή Όμικρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU)
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1