Κόσμος

Νορβηγία: Χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού μετά τη μείωση των κρουσμάτων

Η Νορβηγία θα αρχίσει να χαλαρώνει ορισμένους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ θα επιτρέπεται πλέον σε περισσότερους ανθρώπους να συναντώνται ιδιωτικά σε σπίτια και σε εκδηλώσεις από την Παρασκευή.

Η χαλάρωση των μέτρων σε εθνικό επίπεδο δεν θα επηρεάσει εκείνους που βρίσκονται σε περιοχές όπου ο δείκτης μολύνσεων είναι υψηλότερος, όπως στην περιοχή της πρωτεύουσας, εξήγησε.

«Οι αριθμοί μολύνσεων έχουν μειωθεί. Οι νοσηλείες είναι λιγότερες. Τα μέτρα φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα», τόνισε η πρωθυπουργός της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η Νορβηγία είχε καταγράψει από τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη από την αρχή της πανδημίας, ωστόσο επέβαλε αυστηρότερα μέτρα μετά την ταχεία αύξηση των νοσηλειών τον Μάρτιο, λόγω των πιο μολυσματικών στελεχών του κορονοϊού.

Από την Παρασκευή, οι Νορβηγοί θα μπορούν ξανά να υποδέχονται έως και 5 προσκεκλημένους σε ιδιωτικές συναθροίσεις στα σπίτια τους, από δύο αυτή τη στιγμή και τα εστιατόρια θα μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1