Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Νότια Κορέα: Επιδημία… παραιτήσεων πρωθυπουργών!

Νότια Κορέα: Επιδημία… παραιτήσεων πρωθυπουργών!

Δεν στεριώνει πρωθυπουργός στη Νότια Κορέα αφού και ο δεύτερος εκλεκτός της προέδρου Παρκ, ο Μουν Τσανγκ – Κεουκ, παραιτήθηκε μετά από σχόλια που έκανε σχετικά με το παρελθόν της χώρας του με την Ιαπωνία.

«Ήθελα να βοηθήσω την πρόεδρο Παρκ. Αποφάσισα ότι θα πρέπει να βοηθήσω την πρόεδρο και να αποσυρθώ τώρα» είπε ο Μουν σε συνέντευξη Τύπου. Μόνο που το πλήγμα στην πρόεδρο, το είχε ήδη προκαλέσει!

Ο Μουν ένας αφοσιωμένος χριστιανός είχε δεχτεί έντονη κριτική μετά από κάποια σχόλια που έκανε σε μια συγκέντρωση της εκκλησίας της Νότιας Κορέας ότι ήταν θέλημα Θεού για την Κορέα να υποφέρει κάτω από τον αποικιακό ζυγό της Ιαπωνίας στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η απόφαση του Μουν Τσανγκ – Κεουκ, ενός πρώην δημοσιογράφου να αποσυρθεί από την πρωθυπουργία ακολουθεί την αποχώρηση τον περασμένο μήνα του Αν Ντάι-χι ενός πρώην δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου εξ αιτίας ενός ηθικού ζητήματος.

Η πρόεδρος Παρκ είχε ορίσει τον Μουν στη θέση του πρωθυπουργού ως μέρος του κυβερνητικού ανασχηματισμού στον απόηχο της εθνικής καταστροφής με τη βύθιση του πλοίου τον περασμένο Απρίλιο όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι. Η κυβέρνησή της Νότιας Κορέας είχε επικριθεί έντονα για την αργή και αναποτελεσματική αντιμετώπιση της καταστροφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Του έκαναν δώρο μία σύζυγο, μία αγελάδα και ένα μοσχάρι!

Ν. Κορέα: Σκότωσε 5 και… τραυμάτισε άλλους 5 ένας στρατιώτης που διαφεύγει κι έχει όπλα και πυρομαχικά

Πλήρωμα Sewol: Δεν ήταν υποχρέωσή μας η διάσωση των επιβατών

Ν. Κορέα: «Ζωντανεύει» η τραγωδία του Sewol, αρχίζει η δίκη του πληρώματος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε