Κόσμος

Νότια Κορέα και ΗΠΑ παρατείνουν τις στρατιωτικές ασκήσεις μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα

Η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την παράταση των κοινών αεροπορικών ασκήσεων με τις ΗΠΑ —των μεγαλύτερων που έχουν οργανωθεί ποτέ—, εξαιτίας των «πρόσφατων προκλήσεων» της Βόρειας Κορέας.

«Οι κοινές αεροπορικές δυνάμεις αποφάσισαν να παρατείνουν την άσκηση ‘Vigilant Storm’, η οποία άρχισε την 31η Οκτωβρίου, λόγω των πρόσφατων προσκλήσεων του Βορρά», ανέφερε ανακοίνωση Τύπου του νοτιοκορεατικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που δημοσιοποιήθηκε μερικές ώρες μετά την εκτόξευση τριών βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα, ο ένας εκ των οποίων κατά τη Σεούλ ήταν διηπειρωτικός, και την επομένη των δεκάδων δοκιμαστικών εκτοξεύσεων πυραύλων προς ανατολή και δύση από τον βορειοκοεατικό στρατό.

Νωρίτερα οι ΗΠΑ καταδίκασαν την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), καλώντας να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα από τη διεθνή κοινότητα οι κυρώσεις που έχει επιβάλει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Πιονγκγιάνγκ εξαιτίας των εξοπλιστικών προγραμμάτων της.

Η εκτόξευση του ICBM «υπογραμμίζει την ανάγκη όλες οι χώρες να εφαρμόζουν πλήρως τις συναφείς κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Νεντ Πράις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Kαταγγελίες για ανάμειξη Ρωσίας και Γαλλίας μέσω Telegram στις προεδρικές εκλογές της Ρουμανίας - Διαψεύδει το Παρίσι
Οι καταγγελίες έρχονται λίγες ώρες μετά τη διαγραφή των social media του υποψήφιου Τζόρτζε Σιμιόν ο οποίος κατήγγειλε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λογοκρισία
Telegram 5
Ο Έλτον Τζον κατά του ΑΙ: Αντιδρά με το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα πνευματικά δικαιώματα
Το νομοσχέδιο προβλέπει να εφαρμοστεί μία εξαίρεση στα πνευματικά δικαιώματα που θα διευκολύνει τις εταιρείες ΑΙ - Στο πλευρό του Έλτον Τζον η Ντούα Λίπα, οι Coldplay και άλλοι 400 καλλιτέχνες
Έλτον Τζον
4
Ο Ερντογάν έσφιξε το δάχτυλο του Μακρόν σε μια viral χειραψία όλο νόημα – Παιχνίδια εξουσίας από τον Τούρκο πρόεδρο
Πάρτι στα social media - «Ο Ερντογάν είναι μάστερ στη γεωπολιτική και τα "αγόρια" από την Ευρώπη είναι ερασιτέχνες. Δεν μπορείς να κερδίσεις από τον Ερντογάν»
Η απίστευτη χειρονομία του Ταγίπ Ερντογάν στον Μανουέλ Μακρόν 7