Κόσμος

Νότια Κορέα – Κορονοϊός: Πίσω από πλαστικά χωρίσματα μισό εκατ. μαθητές δίνουν εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ (pics)

Παράξενα σιωπηλή είναι σήμερα η Νότια Κορέα καθώς είναι η ημέρα που σχεδόν μισό εκατομμύριο μαθητές δίνουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Οι εξετάσεις αυτή τη χρονιά είναι ακόμη πιο ιδιαίτερες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού εξαιτίας της οποίας οι μαθητές βρίσκονται πίσω από πλαστικά χωρίσματα, ενώ άλλοι γράφουν ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Η Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της covid-19, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές θα μπορέσουν να δώσουν με ασφάλεια τις εξετάσεις αυτές που θεωρούνται κρίσιμες για τη ζωή τους διότι καθορίζουν την εισαγωγή τους ή μη σε καλά πανεπιστήμια και κατά συνέπεια την καριέρα τους και το μελλοντικό εισόδημά τους ακόμη και την προοπτική ενός καλού γάμου.

students south korea

Η πανδημία αναστάτωσε τη σχολική χρονιά με τους μαθητές να αναγκάζονται να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω του διαδικτύου για ένα διάστημα. Εξάλλου οι εξετάσεις αναβλήθηκαν για δύο εβδομάδες και όλα τα λύκεια της χώρας στράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ξανά στην τηλεκπαίδευση προκειμένου να μην προκύψουν εστίες κορονοϊού.

Η Νότια Κορέα κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία covid-19 μέσω μιας ευρείας στρατηγικής διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών, όμως τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται νέα άνοδος των ημερήσιων κρουσμάτων, που πέρασαν από περίπου 100 σε περισσότερα από 500.

Οι αρχές έχουν ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα και οι εξετάσεις αποτελούν πηγή ανησυχίας καθώς σχεδόν μισό εκατομμύριο μαθητές συγκεντρώνονται για αυτές σε διάφορα σχολεία. Σε κάθε θρανίο έχουν τοποθετηθεί πλαστικά διαχωριστικά, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στη διάρκεια της εξέτασης ενώ ελέγχεται η θερμοκρασία όλων των μαθητών.

Δείτε φωτογραφίες:

students south korea students south korea

“Οι εξετάσεις θα είναι ακόμη πιο δύσκολες και αιτία ανησυχίας λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό”, έγραψε ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν , ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος όλα στη Νότια Κορέα έχουν τροποποιηθεί προκειμένου να μην διαταράξουν την ησυχία των μαθητών.

Δείτε φωτογραφίες:

students south korea

students south korea

Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμη και το χρηματιστήριο άνοιξαν με μία ώρα καθυστέρηση προκειμένου να επιτρέψουν στους μαθητές να πάνε στον χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων χωρίς πρόβλημα.

Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Σεούλ ανεστάλησαν για 25 λεπτά, όσο διαρκούσε μια προφορική εξέταση στα αγγλικά, ενώ ολα τα αεροπλάνα πρέπει να παραμένουν σε ύψος 3.000 μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνάντησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι – Συζήτησαν για την ειρήνη και την ουκρανική εκκλησία
«Ευχαριστώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την υποστήριξη, την αλληλεγγύη, την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ουκρανίας», έγραψε σε ανάρτηση ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Και το Βέλγιο αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης: «Υποστηρίζουμε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών», λέει ο Μπαρτ ντε Βίβερ
Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους έρχεται λίγες ώρες μετά από την αναγνώριση και της Γαλλίας - Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου δηλώνουν πως αυτές οι πρωτοβουλίες ανταμείβουν την Χαμάς
Μπαρτ ντε Βίβερ
Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε τον αυτισμό με την παρακεταμόλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Έφερε ως παράδειγμα τους Άμις και τους «φτωχούς» Κουβανούς που, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν έχουν καθόλου αυτισμό» - «Οι εγκυμονούσες να σφίξουν τα δόντια και να κάνουν υπομονή» είπε
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρόμπερτ Κένεντι 9