Κόσμος

Νότια Κορέα: Πάνω από 200 κρούσματα για 3η συνεχόμενη μέρα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την Κυριακή (15/11) περισσότερα από 200 νέα κρούσματα του κορονοϊού για τρίτη συνεχή ημέρα. Αυτό οδηγεί την κυβέρνηση στο να εξετάζει το ενδεχόμενο να αυστηροποιήσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση των εστιών που εμφανίστηκαν σε γραφεία, ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία αλλά και λόγω μικρών συναθροίσεων.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) ανακοίνωσε 223 νέα κρούσματα covid-19 τα οποία καταγράφηκαν ως την Κυριακή τα μεσάνυκτα. Πρόκειται για την όγδοη συνεχόμενη ημέρα που εντοπίστηκε τριψήφιος νέος αριθμός μολύνσεων κορονοϊού και για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας προειδοποίησαν ότι θα αυστηροποιήσουν εκ νέου τα περιοριστικά μέτρα τα οποία χαλάρωσαν πριν περίπου ένα μήνα, καθώς μικρές εστίες της επιδημίας εξακολουθούν να εμφανίζονται στη χώρα.

“Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο ίσως να χρειαστεί να επαναπροσαρμόσουμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ-χου. “Η εξάπλωση της covid-19 αποτελεί σοβαρή κρίση”.

Από τα νέα κρούσματα, τα 193 αφορούσαν μετάδοση στην κοινότητα και 30 ήταν εισαγόμενα. Περισσότερο από το 60% των εγχώριων κρουσμάτων αφορά την πυκνοκατοικημένη ευρύτερη περιοχή της Σεούλ, σύμφωνα με το ΚDCA.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα ανέρχεται σε 28.769, ενώ έχουν καταγραφεί και 494 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράκ Ομπάμα για Τζέσε Τζάκσον: Έθεσε τις βάσεις για τη δική μου εκστρατεία στην προεδρία των ΗΠΑ
«Ο αιδεσιμώτατος Τζάκσον άνοιξε επίσης ευκαιρίες για τους Αφροαμερικανούς και ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και εμάς τους ίδιους» γράφει ο Ομπάμα
Μπαράκ Ομπάμα
Ξεκάθαρος ο Ζελένσκι: «Δεν παραδίδω το Ντονμπάς – Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ τέτοια συμφωνία»
Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε ανοιχτός σε ένα σενάριο «παγώματος» της σύγκρουσης στις σημερινές γραμμές επαφής, εκτιμώντας ότι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να εγκριθεί μέσω δημοψηφίσματος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 16