Κόσμος

Νότια Κορέα: Τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Jeju Air σταμάτησαν την καταγραφή 4 λεπτά πριν από τη συντριβή

Το ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» έχει μεταφερθεί στις ΗΠΑ

Τα «μαύρα κουτιά», ο καταγραφέας δεδομένων πτήσεις και ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου του αεροπλάνου της Jeju Air που συνετρίβη στις 29 Δεκεμβρίου σταμάτησαν την καταγραφή τέσσερα λεπτά πριν από το αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο της Μουάν, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο (11.01.25) το υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας.

Οι αρχές που ερευνούν την τραγωδία που άφησε πίσω της 179 νεκρούς, στο χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στην Ιστορία της Νότιας Κορέας, επιχειρούν τώρα να αναλύσουν τι προκάλεσε τη διακοπή της καταγραφής των «μαύρων κουτιών», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σε ό,τι αφορά τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου αναλύθηκε αρχικά στη Νότια Κορέα. Ωστόσο, όταν διαπιστώθηκε πως λείπουν δεδομένα εστάλη σε εργαστήριο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.

Το κατεστραμμένο καταγραφικό δεδομένων πτήσης μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για ανάλυση σε συνεργασία με τη ρυθμιστική αρχή ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε το υπουργείο.

Το αεροπλάνο της πτήσης της Juju Air, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μπανγκόκ στη Νότια Κορέα, προσγειώθηκε με την «κοιλιά» και αφού σύρθηκε για δεκάδες μέτρα στο διάδρομο προσγείωσης κατέληξε σε τσιμεντένιο τοίχο, όπου και ακολούθησε έκρηξη. Από το αεροπορικό δυστύχημα 179 από τους συνολικά 181 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους.

Οι πιλότοι είπαν στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ότι το αεροσκάφος είχε υποστεί επίθεση από πτηνό και κήρυξε έκτακτη ανάγκη περίπου τέσσερα λεπτά πριν πέσει στο ανάχωμα και εκραγεί στις φλόγες.

Δύο τραυματισμένα μέλη του πληρώματος, που κάθονταν στο τμήμα της ουράς, διασώθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή» για να ενταχθεί στο SAFE – Επιβεβαίωσε την πώληση των Eurofighter
Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα το Σάββατο (18.10.2025), ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, κάλεσε την Τουρκία να σημειώσει...
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόχαν Βαντεφούλ, στην Άγκυρα
29
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ – Το σύνθημα «όχι βασιλιάδες» και οι αφίσες με τον ίδιο και τον Πούτιν ως ναζί
Στην περιοχή του Φόρεστ Χιλς στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας «αγαπάμε τη χώρα μας, δεν ανεχόμαστε τον Τραμπ»
Διαδηλωτές κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου φωνάζουν «Όχι βασιλιάδες» ενάντια στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ
5
Η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία χωρίς το ΝΑΤΟ, προειδοποιεί πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού
Ο Βρετανός απόστρατος στρατάρχης λόρδος Ρίτσαρντς εκτιμά ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλέον τα μέσα να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία χωρίς άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ
Ουκρανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση