Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Φιάσκο η εξεταστική επιτροπή του Κογκρέσου για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «φιάσκο» την εξεταστική επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, λίγη ώρα αφότου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της κλήτευσής του για να καταθέσει ενόρκως σχετικά με τον ρόλο του στα αιματηρά γεγονότα.

Αποφεύγοντας να αποκαλύψει εάν σκοπεύει να συμμορφωθεί με την κλήτευση, ο Τραμπ διερωτήθηκε γιατί η επιτροπή δεν τον είχε καλέσει πριν από μήνες.

«Γιατί περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι τα τελευταία λεπτά της τελευταίας τους συνεδρίασης; Επειδή η επιτροπή είναι ένα απόλυτο φιάσκο που χρησιμεύει μόνο για να διχάσει περαιτέρω τη χώρα μας. Και το κάνει, παρεμπιπτόντως, πολύ άσχημα», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, η μη συμμόρφωση με κλήτευση για κατάθεση αποτελεί πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 12 μηνών. Αν η επιτροπή ζητήσει κλήτευση και αυτή αγνοηθεί, η ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να ψηφίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λύγισε η Σαβάνα Γκάθρι στην πρώτη συνέντευξη για την απαγωγή της μητέρας της: «Αφόρητη αγωνία, φαντάζομαι τον τρόμο της κάθε νύχτα»
Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Today» δεν έχει χάσει την πίστη της ότι η μητέρα της θα βρεθεί, παρόλο που έχουν χαθεί τα ίχνη της για πάνω από 8 εβδομάδες
Η Σαβάνα Γκάθρι