Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ ο… Έλληνας! “Το ψηφίζω αλλά δεν συμφωνώ”!

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε, έπειτα από την υπογραφή του νομοσχεδίου με τις νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ότι ο νόμος έχει «σημαντικά ελαττώματα», σημειώνοντας ότι θα περιορίζει την ικανότητα των ΗΠΑ να επιτυγχάνουν συμφέρουσες συμφωνίες για τον αμερικανικό λαό.

Έχει συμβεί πολλάκις στην Ελλάδα των μνημονίων να υπερψηφίζουν βουλευτές (της κυβερνητικής πλειοψηφίας) κάποιους νόμους και ταυτόχρονα να παραδέχονται ότι δεν τους… πιστεύουν και πολύ. Κάτι ανάλογο έκανε και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Ενώ είμαι υπέρμαχος της λήψης σκληρών μέτρων για την τιμωρία και την αποτροπή επιθετικών και αποσταθεροποιητικών συμπεριφορών από το Ιράν, την Βόρεια Κορέα και την Ρωσία, αυτό το νομοσχέδιο έχει σημαντικά ελαττώματα», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, ο οποίος υπέγραψε το νομοσχέδιο κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς παρουσία μέσων ενημέρωσης, τόνισε ότι ο νέος νόμος είναι πιθανό «να φέρει πιο κοντά την Κίνα την Ρωσία και την Βόρεια Κορέα», επισημαίνοντας ότι επικύρωσε τον νόμο «στο όνομα της εθνικής ενότητας».

«Στην βιασύνη του να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο το Κογκρέσο συμπεριέλαβε αρκετές, ξεκάθαρα αντισυνταγματικές διατάξεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Περιορίζοντας την ευελεξία της κυβέρνησης, αυτός ο νόμος κάνει δυσκολότερη την επίτευξη συμφέρουσων συμφωνιών για τον αμερικανικό λαό».

Τις νέες κυρώσεις υπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα τα δύο σώματα του αμερικανικού κογκρέσου, με την Ρωσία να ανταπαντά με την μείωση του προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές αποστολές στη ρωσική επικράτεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί δεν κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – «Άθικτο το ουράνιο»
Οι πρώτες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα Τραμπ περί ολικής καταστροφής του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ 14
Ο Ιρανός πρόεδρος ανακοίνωσε «το τέλος του πολέμου των 12 ημερών που επιβλήθηκε» στη χώρα του - Πανηγυρισμοί στους δρόμους
«Σήμερα, μετά την ηρωική αντίσταση του μεγάλου έθνους μας, γινόμαστε μάρτυρες της σύναψης εκεχειρίας και του τέλους αυτού του 12ήμερου πολέμου»
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν 12