Κόσμος

Ντονέτσκ: Εγκλωβίστηκαν 148 ανθρακωρύχοι από ρωσικό βομβαρδισμό – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν

Δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ορυχείο στην Ουκρανία, μετά από ρωσικό βομβαρδισμό στο Ντονέτσκ, με τον πρώτο απολογισμό να είναι ένας νεκρός και τρεις τραυματίες.

Ο ρωσικός βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε, στην περιοχή της Ντομπροπίλια στην περιφέρεια του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τοπικό ορυχείο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Ελεύθερων Συνδικάτων της Ουκρανίας, Μικαήλο Βόλινετς, λόγω της ρωσικής επίθεσης και της διακοπής ηλεκτροδότησης 148 ανθρακωρύχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ορυχείο στην περιοχή, που είναι αρκετά γνωστή για τα μεγάλα αποθέματα άνθρακα.

 

Ολόκληρη η περιοχή, έχει βρεθεί στο κέντρο των ρωσικών εχθροπραξιών, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν προωθηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή του Ντονέτσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έστειλαν ενισχύσεις και κατάφεραν σύμφωνα με ανακοίνωσή τους να αποκρούσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις να περικυκλώσουν τις εχθρικές δυνάμεις, πιάνοντας μάλιστα και αιχμαλώτους.

 

Παρά τις προσπάθειες για ειρήνη, ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζει να μαίνεται με τους εκατέρωθεν βομβαρδισμούς να προκαλούν πλήγματα στις δύο χώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θαύμα στην Ουκρανία: Στρατιώτης επέζησε με κομμένο λαιμό για 5 μέρες μετά από ρωσικά βασανιστήρια – «Τους έκοβαν τα γεννητικά όργανα»
«Σε 11 χρόνια πολέμου, αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοιο περιστατικό» ομολογεί ο Διευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται
Ο 33χρονος Ουκρανός στρατιώτης διηγείται την σοκαριστική ιστορία του
3
Κατακραυγή με τη δήλωση του Τζέι Ντι Βανς ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε με διαπραγματεύσεις - «Επικίνδυνη διαστρέβλωση»
Οργή στα social media με το... μαργαριτάρι που πέταξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφορικά με τη μεσολάβηση Τραμπ στις διαπραγματεύσεις Πούτιν και Ζελένσκι για την Ουκρανία - «Άσχετος» και «επικίνδυνα αμόρφωτος» γράφουν
Τζέι Ντι Βανς 8