Κόσμος

“Ντου” της αστυνομίας στα γραφεία του οίκου Gucci – Κατηγορίες για φοροδιαφυγή που… προκαλεί ίλιγγο

Ελέγχους πραγματοποιεί η ιταλική οικονομική αστυνομία, τις ημέρες αυτές, στην έδρα του οίκου μόδας Gucci. Σκοπός των ερευνών είναι να εξακριβωθεί αν η εταιρεία ευθύνεται για φοροαποφυγή και ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, το ποσό για το οποίο πραγματοποιούνται οι έλεγχοι στον οίκο Gucci, αγγίζει το 1,4 δισ ευρώ και ενδέχεται να έχει μεταφερθεί σε εταιρεία στην Ελβετία. Όπως προσθέτει η εφημερίδα, φέρεται να πρόκειται για ποσό που προέκυψε από πωλήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία.

Οι έρευνες έγιναν στην έδρα του οίκου, στο Μιλάνο, μετά από αίτημα του εισαγγελέα της ιταλικής συμπρωτεύουσας Στέφανο Τσιβάρντι. «Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα της εισαγγελίας του Μιλάνου με στόχο να περιορισθεί η φοροδιαφυγή των μεγάλων διεθνών ομίλων», γράφει η La Stampa.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Πούτιν μπορεί να μην είναι ποτέ έτοιμος να συναντήσει τον Ζελένσκι – Ανάλυση του CNN
«Ο Πούτιν έχει ήδη πάρει αυτό που ήθελε, μια διμερή συνάντηση με τον Τραμπ, έναν ηγέτη που θεωρεί ίσο του. Μια συνάντηση με τον Ζελένσκι θα ήταν, στα μάτια του, ασυμβίβαστη με την κοσμοθεωρία του» τονίζει σε ανάλυσή του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα 6
Σουηδία: Ολόκληρη ιστορική εκκλησία μετακινείται πάνω σε ρυμουλκούμενη πλατφόρμα – Εντυπωσιακές εικόνες
Η εκκλησία είναι ένα από τα 23 μνημεία που έχουν ήδη μετακινηθεί στην Κιρούνα, με την LKAB να χαρακτηρίζει τη μετακίνηση αυτή «μοναδικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία»
Ξύλινη εκκλησία στη Σουηδία μεταφέρεται πάνω σε πλατφόρμα
2