Κόσμος

Νύχτες ταραχών στη Σουηδία

Για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκαν οι ταραχές στο υποβαθμισμένο προάστιο Ρίνκεμπι, όπου διαμένουν κυρίως μετανάστες.

Περίπου 100 νεαροί επιτέθηκαν κατά ενός αστυνομικού τμήματος και προκάλεσαν πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεχόμενης νύχτας ταραχών. «Έβαλαν φωτιά σε ένα σχολικό κτίριο (…) Προσπάθησαν να κάψουν το αστυνομικό τμήμα καθώς και άλλα κτίρια και αυτοκίνητα, όμως κυρίως πέταξαν πέτρες και τούβλα κατά της αστυνομίας και των πυροσβεστών», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Ματς Έρικσον, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της δυτικής Στοκχόλμης, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τρεις σουηδοί υπουργοί, ανάμεσά τους και η υπουργός Ενσωμάτωσης Νιάμκο Σαμπούνι, μετέβησαν στο προάστιο των ταραχών, ενώ ο σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ έκανε έκκληση να σταματήσουν γρήγορα οι ταραχές. “Οι συνέπειες κινδυνεύουν να γίνουν πολύ σοβαρές και αυτό μπορεί να επηρεάσει τους κατοίκους του Ρίνκεμπι», δήλωσε.

Οι ταραχές ξέσπασαν τη Δευτέρα το βράδυ επειδή απαγορεύτηκε η είσοδος σε μία σχολική γιορτή σε μία ομάδα νεαρών. Οργίστηκαν και άρχισαν να πετούν πέτρες στα παράθυρα του σχολείου. Οι νεαροί, περίπου 100, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν ακολούθως στο αστυνομικό τμήμα και του έσπασαν τα παράθυρα, ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα αυτοκίνητο. Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι την Τρίτη.

Το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη, όμως, τα πράγματα χειροτέρεψαν αφού οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε ένα σχολικό κτίριο και σε τέσσερα ή πέντε αυτοκίνητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2