Κόσμος

Ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Φλόιντ δικαιούται σύνταξη πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη ενδέχεται να εισπράξει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια συνολική σύνταξη παρά το ενδεχόμενο της καταδίκης του.

Μετά τη δολοφονία και το κύμα οργής που πυροδότησε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο ο Σόβιν κινδυνεύει με κάθειρξη 40 ετών. Αν και απολύθηκε από την αστυνομία διατηρεί το δικαίωμα στη σύνταξή του, η οποία κατά ένα μέρος χρηματοδοτείται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Παρά το πλήθος νόμων που δεν προβλέπει συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε περιπτώσεις καταδίκης για κακουργηματικά εγκλήματα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στη Μινεσότα.

Η Ομοσπονδία Συνταξιοδότησης Δημόσιων Υπαλλήλων της Μινεσότα επιβεβαίωσε ότι ο Ντέρεκ Σόβιν έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από την ηλικία των 50 ετών και μετά, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποσό που θα μπορούσε να λάβει.

Οπως έγινε γνωστό οι υπάλληλοι του προγράμματος συνταξιοδότησης δήλωσαν ότι για τους υπαλλήλους που λήγει η εργασία τους – είτε εθελοντικά είτε για άλλους λόγους – διατηρείται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Θα  πρέπει ο ίδιος ο υπάλληλος να παραιτηθεί του δικαιώματός του και να επιλέξει να λάβει το συνολικό ποσό των εισφορών που είχε καταβάλει όσο εργαζόταν, προκειμένου να μη λάβει σύνταξη.

«Ούτε το διοικητικό συμβούλιο ούτε το προσωπικό μας έχουν τη διακριτική ευχέρεια να αυξήσουν, να μειώσουν, να αρνηθούν ή να ανακαλέσουν τα συνταξιοδοτικά προνόμια», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN οι αποδοχές του θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 1,5 εκατομμύριο δολάρια ή παραπάνω, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του θα μπορούσαν να είναι υψηλότερες σε περίπτωση που έκανε υπερωρίες τα προηγούμενα χρόνια.

Να σημειωθεί δύο από τους τρεις άλλους πρώην αστυνομικούς που κατηγορούνται μαζί με τον Σόβιν για τη δολοφονία είναι αρχάριοι, ωστόσο ο τρίτος φέρεται επίσης να έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, τονίζεται στο δημοσίευμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ κράτησε τέσσερις ώρες: Σειρήνες στη Χάιφα, διαψεύδει η Τεχεράνη ότι εκτόξευσε πύραυλο – Με αντίποινα απειλεί το Τελ Αβίβ
Νωρίς το πρωί της Τρίτης το Ισραήλ είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του Ιράν σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους - Νεκρός ακόμα ένας Ιρανός επιστήμονας
Χαλάσματα μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 11 λεπτά
12
Ευχή γίνεται η «κατάρα των Φαραώ»: Η θανατηφόρα τοξίνη από τον τάφο του Τουταγχαμών πηγή θεραπείας για τον καρκίνο
Αφότου οι αρχαιολόγοι άνοιξαν τον τάφο του Τουταγχαμών τη δεκαετία του 1920, μια σειρά από πρόωρους θανάτους μεταξύ της ομάδας ανασκαφής τροφοδότησε φήμες για μια κατάρα του Φαραώ
Ευχή γίνεται η «κατάρα των Φαραώ»: Η θανατηφόρα τοξίνη από τον τάφο του Τουταγχαμών πηγή θεραπείας για τον καρκίνο