Κόσμος

Ο Ερντογάν «πήγε» σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου για να κατηγορήσει την Ελλάδα για ρατσισμό

Επιμένει να κατηγορεί την Ελλάδα πως συμπεριφέρεται απάνθρωπα στους πρόσφυγες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το έκανε ξανά την Κυριακή (21.06.2020), λίγες ώρες αφού ο υπουργός των Εξωτερικών του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε… παζάρια στην ανατολική Μεσόγειο!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε φεστιβάλ ταινιών και αναφερόμενος στο προσφυγικό, μίλησε ξανά για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες του για απάνθρωπες συνθήκες.

Click4more Νέα “πρόσκληση” Τσαβούσογλου στην Ελλάδα για διάλογο

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, είπε πως οι «απάνθρωπες» συνθήκες στα ελληνοτουρκικά σύνορα δείχνουν το πως συμπεριφέρονται κάποιες ευρωπαϊκές χώρες στους πρόσφυγες και κατηγόρησε την Ευρώπη πως δεν έχει πάρει μέτρα υπέρ των προσφύγων.

«Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις  προς την Τουρκία και η χώρα μας αφέθηκε μόνη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό κύμα. Οι πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν στην Ευρώπη έγιναν θύματα της ρατσιστικής και της εχθρικής πολιτικής. Τον περασμένο χρόνο οι απάνθρωπες εικόνες που διαδραματίστηκαν στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας ήταν ένα καλό παράδειγμα για να δείξει πως βλέπουν τους πρόσφυγες κάποιες χώρες της Ευρώπης», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, επιζώντες του Μπατακλάν αυτοκτονούν, θύματα του «αόρατου» τραύματος
Ο Γκιγιόμ Βαλέτ και ο Φρεντ Ντεβίλντ είχαν επιζήσει από τη σφαγή του Μπατακλάν. Ρημαγμένοι από το μετατραυματικό στρες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους, ανήμποροι να ξεφύγουν από το αποτύπωμα του τρόμου της 13ης Νοεμβρίου 2015
Ένας άνδρας περπατά μπροστά από την αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, ενώ οι άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παρίσι, στις 22 Νοεμβρίου 2015.
ΗΠΑ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» βλέπει πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στις αμερικανικές επιθέσεις σε πλοία στη Καραϊβική
Ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, καταγγέλλει την παράνομη εκτροπή της αμερικανικής αντιναρκωτικής πολιτικής στη Καραϊβική
Εικόνα που δείχνει ένα χτύπημα σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Βενεζου