Κόσμος

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Μαδούρο για συγχαρητήρια!

Τα συγχαρητήριά του στον επανεκλεγέντα στην προεδρία της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έδωσε, τηλεφωνικά, ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ο δεύτερος που τον συγχαίρει, μετά τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείξε μου τους φίλους σου…   Μετά τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, πήρε σειρά ο Ερντογάν για να εκφράσει την ικανοποίησή του στον Μαδούρο για την επανεκλογή του στην προεδρία της Βενεζουέλας. Ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχάρη σήμερα τον Βενεζουελάνο ομόλογό του, σε μία εκλογική διαδικασία που επέκρινε δριμύτατα η διεθνής κοινότητα.
Ο Μαδούρο επανεξελέγη την περασμένη Κυριακή με ποσοστό 68% των ψήφων, επικρατώντας άνετα των αντιπάλων του. Παρόλα αυτά η αποχή από τις κάλπες έφτασε στο 54%, ενώ η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συμμετάσχει, καταγγέλλοντας “βία και νοθεία”.
Εκτός από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και περίπου 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής δεν αναγνώρισαν το αποτέλεσμα.

Νίκη “φάρσα” του Μαδούρο

Αποδοκιμάζοντας το αποτέλεσμα, η Ουάσιγκτον, η Αργεντινή, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κολομβία και το Μεξικό το χαρακτήρισαν “φάρσα”. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ανακάλεσαν, ήδη, από την Δευτέρα τους πρεσβευτές τους στο Καράκας. Αντιδρώντας άμεσα ο Μαδούρο διέταξε την απέλαση του Αμερικανού επιτετραμμένου στη Βενεζουέλα. Σε ό,τι αφορά το όραμά του για τον κόσμο, μίλησε γι’ αυτό από την Άγκυρα, έχοντας δίπλα του τον επίδοξο “σουλτάνο”, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Βιετνάμ στο «μάτι» του τυφώνα Κατζίκι – Πάνω από 325.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Σχεδόν 30.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την περιοχή, δυο εθνικά αεροδρόμια του Βιετνάμ έκλεισαν και όλα τα αλιευτικά σκάφη που βρίσκονταν στην πορεία του τυφώνα έλαβαν εντολή να επιστρέψουν στα λιμάνια
Τα κύματα πλησιάζουν την παραλία Cua Lo, ενώ ο τυφώνας Kajiki πλησιάζει στην επαρχία Nghe An
Συγκλονιστικές εικόνες από επίθεση του Ισραήλ στην Υεμένη - Έξι νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από βομβαρδισμό
Το Ισραήλ «πρέπει να ξέρει πως δεν θα εγκαταλείψουμε τους αδελφούς μας στη Γάζα, όποιες θυσίες κι αν χρειαστούν», ανέφερε ο Άμπντελ Καντέρ αλ Μουρτάντα, στέλεχος των Χούθι
Μια πυρόσφαιρα αναδύεται από το σημείο όπου σημειώθηκε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Σαναά
Σεργκέι Λαβρόφ: Η Ουκρανία θα πρέπει να μην ανήκει σε στρατιωτικό σχηματισμό και να μην έχει πυρηνικά – Οι όροι για μια συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μαζί με τη Γερμανία και την Τουρκία θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ουκρανίας
O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ 10