Κόσμος

Ο Καβαλιέρε στηρίζει…. Σαρκοζί

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι στηρίζει τον Νικολά Σαρκοζί στην πολεμική για τους Ρομά που ξέσπασε με την ευρωπαία επίτροπο Βίβιαν Ρέντιγκ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Με συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα “Λε Φιγκαρό” ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του στον γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, σε ότι αφορά την σύγκρουσή του με την Ευρωπαία Επίτροπο Βίβιαν Ρέντιγκ, για τις απελάσεις των Ρομά.
 
“Στηρίζω τον Σαρκοζί”, δήλωσε ο “Καβαλιέρε”, προσθέτοντας ότι “η Ευρώπη δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι το πρόβλημα των Ρομά δεν είναι αποκλειστικά γαλλικό, ιταλικό, ελληνικό ή ισπανικό. Ο πρόεδρος Σαρκοζί, αντιθέτως, το έχει κατανοήσει πλήρως”. Σχετικά με τις δηλώσεις της ευρωπαίας επιτρόπου, ο ιταλός πρωθυπουργός τονίζει ότι “η Ρέντιγκ θα έπρεπε να συζητήσει το θέμα, κατ’ ιδίαν, με τους ιθύνοντες της γαλλικής κυβέρνησης, πριν να επιλέξει να εκφρασθεί δημοσίως”.
 
Ο “μεγιστάνας- πρωθυπουργός”, ευχήθηκε επίσης “η ιταλo-γαλλική αυτή σύγκλιση να μπορέσει να ταρακουνήσει την Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπισθεί, το όλο πρόβλημα, με μια κοινή πολιτική”. Υπενθυμίζεται ότι και ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, αμέσως μετά τις πρώτες απελάσεις Ρομά από την Γαλλία, είχε εκφράσει την ανοικτή του υποστήριξη στην γραμμή του γάλλου Προέδρου.

Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών κατέστησε επανειλημμένα σαφές, ότι “όσοι κοινοτικοί υπήκοοι δεν διαθέτουν επαρκές εισόδημα, αξιοπρεπή κατοικία και ζουν χάρη στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας που τους φιλοξενεί, πρέπει να μπορούν να απελαύνονται, όπως συμβαίνει με τους λαθρομετανάστες”. “Θέλουμε να κλείσουμε τους παράνομους καταυλισμούς, διότι όλοι πρέπει να ζουν σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας”, τόνισε, τέλος, ο Μαρόνι, μιλώντας σε γιορτή της Λέγκα του Βορρά.

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός τουρίστας εξηγεί πως κέρδισε αποζημίωση για τις ξαπλώστρες στο ξενοδοχείο της Κω – «Και οι 400 ήταν πιασμένες»
Αναγκαζόταν να ξυπνά νωρίς το πρωί για να βρει ξαπλώστρες για την οικογένειά του αλλά μάταια - Τα παιδιά του έκαναν υπομονή περιμένοντας στο τσιμέντο δίπλα από την πισίνα
Τουρίστας
Το Ιράν χαρακτηρίζει «παράδοση» την αμερικανική πρόταση και την απορρίπτει – Ζητάει αποζημιώσεις και πλήρη έλεγχο του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ζητά σαφείς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, ενώ επιμένει και στην κατάργηση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Στενά του Ομρούζ