Τετάρτη, 19 Ιουν.
29oC Αθήνα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφιλίωσης της Βόρειας Κορέας με τη Νότια Κορέα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφιλίωσης της Βόρειας Κορέας με τη Νότια Κορέα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμφιλίωσης ή ενοποίησης με τη Νότια Κορέα, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (KCNA).

«Πιστεύω ότι είναι λάθος, το οποίο δεν πρέπει πλέον να κάνουμε, να βλέπουμε τους ανθρώπους που μας θεωρούν τους “χειρότερους εχθρούς” τους… ως κάποιους με τους οποίους πρέπει να επιδιώξουμε τη συμφιλίωση ή την ενοποίηση», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τη Νότια Κορέα στην ολομέλεια της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Κρίνοντας από τις ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεσπάσει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο. Για τον λόγο αυτόν, τόνισε πως έχει δώσει εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή.

Επανέλαβε για ακόμη μια φορά την απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση πυρηνικής κρίσης, οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αφανίσουν το νότιο τμήμα της χερσονήσου. Το πρακτορείο ειδήσεων KCNA επισημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Άλλοι τρεις κατασκοπευτικοί δορυφόροι το 2024

Η Βόρεια Κορέα σκοπεύει να εκτοξεύσει άλλους 3 κατασκοπευτικούς δορυφόρους τη νέα χρονιά, προκειμένου να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

Σύμφωνα με το KCNA, η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της ολομέλειας της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος της Βόρεια Κορέας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP και Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις